luni, 16 noiembrie 2015

9 Trucuri de la nutritionisti care te vor ajuta sa-ti recapeti silueta

Niciun comentariu.


Si nutritionistii au pofte, la fel ca orice om, dar cu toate acestea reusesc sa-si mentina o silueta de invidiat. Grija in alimentatie tine departe de ei kilogramele in plus, insa nutritionistii apeleaza si la cateva trucuri mici, dar care fac diferenta. Tineti cont de urmatoarele sfaturi si rezultatele nu vor intarzia sa apara!


1. Nu mananca tot din farfurie

Sa spunem ca esti la masa si ai farfuria plina de bunatati. Opreste-te din mancat inainte sa golesti farfuria. Chiar daca ai putea sa mananci mai mult, chiar tot si eventual inca o portie, ia tu decizia de a inceta sa mananci cand consideri ca ai avut suficient. Faptul ca refuzi poftele culinare ale mintii iti va oferi un sentiment de control asupra propriului corp.


2. Lasa din mana tacamurile intre inghitituri

Multi dintre oamenii supraponderali sau obezi mananca pe nerasuflate. Insa tocmai acest fel de a manca predispune la ingrasare pentru ca, intr-o perioada scurta de timp, este ingerata mai multa mancare decat ar trebui, iar creierul uman are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a procesa si a transmite senzatia de plin. Nutritionistii stiu ca mancatul repede favorizeaza ingrasarea, asa ca ei opteaza pentru imbucaturi mici, mestecate pe indelete. Mai mult, dupa fiecare imbucatura, lasa jos tacamul.


3. Evalueaza-ti foamea

Pe o scara de la 1 la 10 (maximum), cat de foame iti este? Stabileste 1 pentru cand esti plina, 7 pentru cand ti-e foame si 10 cand esti lihnita. Cand ai impresia ca ti se face foame, evalueaza-ti starea si da-i o nota. Orice sub nota 7 mai poate astepta 30 de minute sau chiar mai mult pana la urmatoarea masa.


4. Nu-ti uita obiectivul

Pentru ce ai slabit sau vrei sa slabesti? Pentru sanatate, pentru a arata mai bine, pentru nunta de peste patru luni?! Oricare ar fi motivul (desi sanatatea este intotdeauna cel mai sustenabil motiv), adu-ti aminte de ce vrei sa slabesti atunci cand simti ca te ia pofta si-ti vine sa dai iama in gogosi cu ciocolata.


5. Micsoreaza-ti portiile

Scapa de farfuriile mari din casa. Pune-le deoparte pentru musafiri si serveste mancarea intotdeauna in farfurii mici. In felul acesta vei manca mai putin, chiar daca iti umpli ochi farfuria mica. Mai mult, exista si un efect psiho-vizual care contribuie la senzatia de satietate: intotdeauna vei fi mai satula dupa o farfurie mica si plina de mancare decat dupa aceeasi cantitate de alimente pusa intr-o farfurie mare.


6. Hidrateaza-te

Te-a luat foamea? Bea apa. Corpul uman confunda senzatia de sete cu foamea. Asa ca, atunci cand simti ca te ia foamea, bea doua pahare de apa si asteapta 10-20 de minute macar. Daca tot iti va fi foame, inseamna ca organismul tau chiar cere de mancare.


7. Portioneaza gustarile

Ai luat covrigei, migdale, iaurturi si orice altfel de alimente care pot reprezenta o gustare. Portioneaza tot ce ai cumparat la vrac sau in pungi mari. Spre exemplu, alunele de padure, midgalele sau alte seminte portioneaza-le in 50 de grame, adica exact cat poti cuprinde in pumn, si infasoare-le in staniol sau pune-le in pungute separate. Astfel, dupa ce mananci o punguta, stii ca este suficient si nu risti sa termini tot bolul intr-o singura seara, in fata televizorului.


8. Pleaca de langa tentatiile culinare

Poate esti afara, in oras, poate esti la locul de munca, daca nu vrei sa calci stramb, pleaca din locul unde se gasesc tentatiile. Nu astepta pe cineva in fata unei patiserii, iar daca este ziua unui coleg si acesta a adus prajituri, ureaza-i „La Multi Ani!” si indeparteaza-te cu delicatete de platourile cu dulciuri.


9. Concentreaza-te pe produse sanatoase

Fructe, legume, seminte, carne macra, produse din faina integrala. Orice ar fi, umple-ti bucataria si camara cu produse cat mai sanatoase din punct de vedere nutritional si evita pe cat posibil produsele incarcate caloric, dar nule din punct de vedere al nutrientilor.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...