vineri, 13 noiembrie 2015

10 Retete de cocktailuri racoritoare cu putine calorii

Niciun comentariu.


Vara ne ofera numeroase sortimente de fructe, din care putem prepara cateva cocktail-uri sanatoase, fara calorii, care te pot ajuta sa slabesti cu usurinta. In cazul in care te-ai decis sa tii o cura de slabire, insa ai ramas fara idei in legatura cu meniul tau de fiecare zi, iti punem la dispozitie zece cocktail-uri lipsite de calorii pentru a elimina surplusul de grasime care te incurca!

Cocktail cu pepene rosu si tequila

Ai nevoie de:
2 ml de sirop simplu;
2 ml de apa minerala;
30 de ml de tequila;
90 de grame de pepene rosu;
sucul unei limete;
5 frunze de coriandru.

Zdrobeste foarte bine pepenele rosu, apoi amesteca pasta rezultata cu frunzele de coriandru pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi acest amestec in blender impreuna cu siropul, apa minerala, tequila, sucul limetei si cateva cuburi de gheata si mixeaza bine ingredientele, pana la omogenizare. Vei obtine o bautura cu o textura mai densa, fapt datorat cuburilor de gheata.

Cocktail vegetarian cu lapte de migdale si vodka

Ai nevoie de:
30 de ml de vodka;
60 de ml de cafea;
90 de ml de lapte de migdale fara grasimi;
1 lingurita de extract de vanilie.

Combina toate ingredientele intr-un shaker cu capac si agita bine recipientul. Toarna apoi amestecul peste un pahar unde ai adaugat cateva cuburi de gheata si esti gata! Daca iti doresti totusi sa obtii acea textura specifica unui shake, pune ingredientele intr-un blender, impreuna cu cuburile de gheata, si vei obtine un cocktail minunat, delicios, usor aromat si ideal pentru a scapa de grasimi.

Cocktail cu sake si frunze de menta

Ai nevoie de:
o jumatate de limeta proaspata;
8 frunzulite de menta;
90 de ml de sake;
2-3 picaturi de stevie dulce lichida (pentru a conferi bauturii un gust dulce);
sifon sau apa minerala;
lamaie.

Pune in blender limeta si frunzulitele de menta si amesteca-le pana la omogenizare. Adauga sake-ul, sifonul, lamaia si stevia dulce, apoi omogenizeaza foarte bine toate ingredientele. Foloseste stevia pentru a indulci bautura, dar nu foarte mult, altminteri vei strica gustul inedit al acestui cocktail.

Cocktail cu ananas si rom.

Ai nevoie de:
60 de ml de rom de cocos;
60 de ml de suc de ananas, in stare proaspata sau la conserva;
coaja de portocala.

Pune romul de cocos si sucul de ananas in blender impreuna cu cateva cubulete de gheata. Vei obtine un cocktail racoros care te va ajuta sa arzi grasimile. Orneaza bautura cu coaja de portocala.

Cocktail cu capsuni si tequila

Ai nevoie de:
1 ceasca de lapte de cocos;
un sfert de ceasca de miere;
stevie dulce pentru a indulci bautura;
un paharel foarte mic de tequila;
sucul de la o lamaie;
sucul de la o limeta;
5 capsuni proaspete;
1 ceasca cu cuburi de gheata.

Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le bine, pana la omogenizare. Este o reteta simpla, prin intermediul careia vei obtine un cokctail gustos si foarte sanatos.

Cocktail cu capsuni si gin

Ai nevoie de:
1 l de gin;
6 capsuni;
coaja de la o lamaie;
un castravete;
menta proaspata.

Spalati foarte bine toate ingredientele, cu exceptia ginului, si fa din frunzulitele de menta o legatura. Pune ingredientele intr-un ulcior cu apa, acopera-l si lasa-l o noapte pe un raft la temperatura camerei. Dimineata, filtreaza lichidul printr-un filtru de cafea, apoi pune lichidul intr-o sticla. Ai obtinut un cocktail minunat, foarte aromat si delicios!

Cocktail cu vanilie si vodka

Ai nevoie de:
cuburi de gheata;
vanilie;
1 parte cafea slaba;
2 parti de vodka cu aroma de espresso.

Pune in blender cuburile de gheata, vanilia, cafeaua si vodka, apoi omogenizeaza aceste ingrediente pana obtii un cocktail aromat si exotic.

Cocktail cu miere si tequila

Ai nevoie de:
apa;
8 lingurite de miere de albine naturala;
240 ml de tequila;
8 lamai.

Stoarce sucul lamailor si adauga-l intr-un recipient, impreuna cu cei 250 de ml de tequila. Dizolva mierea in apa calduta, apoi adaug-o in acelasi vas cu sucul de lamaie si tequila. Adauga apa cat cuprinde, pentru a obtine o bautura nu foarte concentrata, si amesteca foarte bine. Mierea este un foarte bun inlocuitor al zaharului, deoarece are proprietati antibacteriene, ajuta digestia, contine vitamine din complexul B si enzime.

Cocktail cu nectar de agave si tequila


Ai nevoie de:
44 de ml de tequila blanco;
30 de ml de nectar de agave;
6 feliute de limeta;
6-8 frunzulite de menta.

Omogenizeaza menta, sucul limetelor si nectarul de agave, apoi adauga cuburi de gheata, tequila si pune aceste ingrediente in blender. Vei obtine un cocktail putin mai dens, dar foarte gustos si ideal pentru arderea grasimilor.

Cocktail cu menta si tequila

Ai nevoie de:
30 de ml de tequila;
15 ml de triplu sec;
25 de ml de suc de grapefruit;
15 ml de sirop;
15 ml de suc de lamaie;
frunzulite de menta proaspete;
ardei rosu bine maruntit.

Amesteca ardeiul rosu, frunzulitele de menta, sucul de lamaie, siropul si sucul de grapefruit, apoi adauga tequila si triplu sec, filtreaza bautura si ai obtinut un cocktail deosebit de aromat.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...