vineri, 13 noiembrie 2015

Afla de ce trebuie sa consume copiii magneziu

Niciun comentariu.


Potrivit studiilor, cel putin 20% dintre prescolari si cel putin jumatate dintre copiii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani prezinta un deficit de magneziu. Marea majoritate dintre acestia prezinta un nivel ridicat de plumb in organism, comparativ cu acei copii care nu au deficiente de magneziu.

Printre primele semne care prevestesc lipsa magneziului in organism sunt starile de nervozitate, neliniste, dureri de cap, constipatie, iritabilitate si agresivitate. Acestea sunt indiciile cele mai graitoare in legatura cu intoxicarea cu metale grele.

Copiii care traiesc in orase sunt, de obicei, cei mai afectati de poluare si gaze toxice. In cazul lipsei aportului necesar de fier, zinc, magneziu si calciu, organismul micutului va absorbi o cantitate mai mare de plumb. Cu ajutorul unei alimentatii sanatoase si o predispunere mai scazuta la gazele raufacatoare, efectele catastrofale asupra organismului pot fi evitate.

Este esential sa-i asiguram copilului nostru cantitatea necesara de magneziu. O alimentatie corecta si sanatoasa este cheia catre starea de bine. Doar adauga fructe (preferabil oleaginoase), broccoli, banane, mere, citrice, leguminoase, spanac sau avacado in alimentatia de zi cu zi si efectele se vor vedea imediat.

Magneziul este printre principalele substante din organism care asigura o buna functionare a organelor. Neutralizand plumbul absorbit din pricina unei alimentatii defectuoase, magneziul mentine sistemul osos in buna stare, regleaza cu succes ritmul cardiac, sustine sistemul imunitar, iar muschii si sistemul nervos se vor bucura de o mai mare functionabilitate. Magneziul este cheia prevenirii infectiilor, care se pot raspandi pana la nivelul muschilor sau al creierului. Cantitatea zilnica necesara de magneziu asigura absorbtia altor minerale esentiale organismului micutului, precum fosforul, potasiul, calciul s.a.

Indispensabil cresterii, magneziul influenteaza metabolismul intr-o foarte mare masura, transformand alimentele in energie pura si transmitand impulsurile specifice catre nervi si muschi. Magneziul contribuie si la crearea unor noi celule si stimuleaza direct cantitatea de vitamina B din organism.

Asigura-te ca micutul tau primeste aportul zilnic necesar de magneziu pentru a-l mentine sanatos si in forma!


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...