marți, 27 octombrie 2015

Lasagna delicioasa cu carne de vita

Niciun comentariu.


Ingrediente / 8 portii  :

500 grame foi lasagna
500 grame carne de vita macra tocata
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
2 catei de usturoi zdrobiti
300 grame pasta rosii
100 grame sos de rosii
100 grame apa
1 ou mare
500 branza ricotta
300 grame branza mozarella feliata sau rasa
150 grame parmezan ras
1 1/2 lingurita frunze oregano, busuioc sau amestec uscate
2 linguri patrunjel verde tocat
piper macinat si sare dupa gust


Se fierb foile de lasagna aldente, conform instructiunilor de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se pun la scurs.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare neaderenta, se adauga ceapa tocata marunt, se caleste pana devine aurie, apoi se adauga usturoiul zdrobit si se mai calesc 1 minut, atat cat usturoiul sa se inmoaie si sa dezvolte aroma. Se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust si se gateste la foc mediu pana cand carnea se rumeneste usor.

Se face un amestec din pasta de rosii si apa care se toarna peste compozitia din tigaie, se asezoneaza cu 1 1/2 lingurita frunze uscate maruntite de oregano (busuioc sau amestec), 2 linguri de patrunjel verde tocat, sare si piper negru proaspat macinat si se lasa sa fiarba impreuna cu carnea pana scade sosul si compozitia devine densa (aproximativ 1 ora si jumatate).

Intr-un bol se bate bine oul, se adauga branza ricotta, jumatate din parmezanul ras si 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt, amestecand pana se obtine o compozitie omogena.
Se unge o tava pentru copt cu ulei de masline, se toarna o jumatate de ceasca sos de rosii la baza tavii, apoi se incepe asezarea straturilor pentru lasagna.

Se aseaza primul strat de foi lasagna (fara a le suprapune), se pune deasupra 1/3 din compozitia de branza, parmezan si ou, apoi 1/3 din compozitia de carne si sos de rosii, peste care se aseaza 1/4 din mozarella feliata sau rasa. Se repeta acest procedeu, de inca doua ori, avand grija ca ultimul strat sa fie de lasagna, peste care se pune 100 grame sos de rosii simplu, 1/4 din mozarella feliata sau rasa si se presara restul de parmezan ras.

Se preincalzeste cuptorul la 180 C (350 F) si se coace circa 45 de minute. Se va testa dupa primele 25 de minute. Se scoate din cuptor cand stratul de deasupra din parmezan si mozarella este rumenit, se lasa 10 minute in tava , apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!




Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...