miercuri, 28 octombrie 2015

Cum sa pregatesti dulciuri care nu ingrasa

Niciun comentariu.


Deserturile pregatite in casa sunt savuroase si chiar sanatoase deoarece nu contin conservanti, coloranti si arome artificiale ca cele din comert. Din nefericire, contin la fel de multe calorii care te pot „ajuta” sa acumulezi kilograme in plus. Vestea buna e ca nu trebuie sa renunti complet la dulciuri, ci doar sa folosesti cateva trucuri atunci cand le prepari. De exemplu, poti sa reduci din calorii prin inlocuirea unor ingrediente cu altele. Multe deserturi vor fi la fel de apetisante daca inlocuiesti, injumatatesti sau renunti de tot la unele ingrediente.

Faina alba combinata cu faina integrala
O mare parte dintre dulciurile de casa se fac cu aluaturi (prajituri, torturi, briose, biscuiti etc.). Pentru a reduce numarul de calorii, inlocuieste o parte din cantitatea de faina alba (care contine multe calorii), cu faina integrala, bogata in fibre si magneziu.

Cacao in loc de ciocolata
Ciocolata si fulgii de ciocolata contin nu doar grasimi saturate, ci si multe calorii. O alternativa mai sanatoasa ar fi pudra de cacao sau chiar pudra de roscove. Daca iei in calcul faptul ca doua bucatele de ciocolata contin aproape 100 de calorii, se merita sa alegi aceasta varianta. Asadar, atunci cand reteta permite, inlocuieste cu  incredere ciocolata din prajituri cu cacao sau carob, gustul nu va fi semnificativ modificat. O alta optiune este ciocolata neagra, cu un continut de cacao de peste 75% . 

O cantitate mai mica de zahar
Chiar daca este indicat sa folosesti ingredientele in cantitatile cerute, nu este o tragedie sa adaugi o cantitate mai mica de zahar. Un sfert de ceasca sau chiar o lingura de zahar in minus se traduce prin 50 de calorii mai putin la desertul pe care il pregatesti.

Lapte in loc de smantana
Smantana este un ingredient foarte bun dar nu tocmai benefic pentru silueta ta. Din fericire, unele creme si glazuri se pot realiza cu lapte in loc de smantana. In ceea ce priveste laptele, poti opta pentru unul degresat in locul celui cu grasime.

Mai putine grasimi
O mare parte dintre retetele de dulciuri care se pot prepara in casa includ ingrediente grase, cum ar fi: unt, margarina, ulei etc. Foloseste doar jumatatea din cantitatea ceruta, iar cealalta jumatate o poti inlocui cu alternative mai soft: crema de branza light, iaurt degresat, piure de fructe. Atentie! Pentru a nu modifica gustul, foloseste ingrediente apropiate de cele initiale.

Printre deserturile care te ajuta sa tii greutatea sub control se numara cele realizate total sau partial din fructe: sorbet (se face din piure de fructe si apa), fructe coapte (de exemplu, mere le cuptor umplute cu stafide si scortisoara), banane inghetate, smoothie de fructe etc.

Sursa:www.coltul de frumusete.ro


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...