Studiile psihologilor americani au permis identificarea principalelor cauze ale deficitului de concentrare în rândul angajaţilor şi ne avertizează asupra următoarelor probleme:
1. Reţelele de socializare
Intri pe site, citeşti noutăţile...un prieten a adaugat o fotografie nouă... şi un status inspirat, click pe like...minutele trec şi cheful de muncă parcă nu mai apare. Sună cunoscut? Dacă DA, evită logarea pe astfel de site-uri în timpul serviciului sau, dacă nu te poţi abţine, limitează socializarea la momentul pauzei de masă, astfel fluxul de noi informaţii nu-ţi va afecta concentrarea.
2. Prea multe Email-uri
Primeşti Email după Email iar tu îţi întrerupi activitatea din sfert în sfert de oră pentru a răspunde. Total neproductiv! Inchide Căsuţa de Email şi dedică un moment pe parcursul zilei special pentru răspunsuri.
3. Sună telefonul
Soneria telefonului e cam greu de ignorat, nu-i aşa? Vorba lungă- sărăcia omului, setează telefonul pe silenţios şi lasă casuţa vocală să-şi facă treaba.
4. Faci mai multe treburi în acelaşi timp
Vorbeşti la telefon cu ochii în monitor în timp ce completezi acte.Nu eşti Super –Om, dedică timpul necesar fiecărei sarcini în parte. Vei avea satisfacţia lucrului bine făcut.
5. Te plictiseşti
Banalitatea zilnică, absenţa noutăţilor şi a sarcinilor stimulante conduc frecvent la plictiseală şi dificultăţi de concentrare. Încearcă să-ţi ocupi pauzele cu lucruri care-ţi fac placere şi te revigorează.
6. Te copleşesc alte gânduri
Treci printr-un divorţ, ai probleme de sănătate sau financiare ? Nu e de mirare că nu-ţi arde de lucru. Păstrează un mini-jurnal la serviciu şi notează acolo despre gândurile stresante şi posibilele soluţii de ieşire din impas.
7. Eşti stresată
Dacă ai prea multe sarcini în cârcă, e foarte posibil să te simţi copleşită şi disperată. Apelează la meditaţie, este o metodă excelentă de relaxare.
8. Dormi prea puţin
Odihna insuficientă conduce la deficit de atenţie şi afectează memoria pe termen scurt. Nu dormi mai puţin de 7 ore pe noapte, fă din somn o prioritate!
9. Nu mănânci la timp
Mănâncă ori de câte ori îţi este foame. Cele mai bune alimente pentru creier sunt: nucile, brânzeturile şi produsele din grâu integral (pâine integrală, paste).
10. Suferi de depresie
Deficitul de atenţie şi problemele de concentrare se numără printre cele mai frecvente simptome ale depresiei. Dacă ai sentimentul de tristeţe, te simţi singură sau indiferentă, s-ar putea să te confrunţi cu depresia. Consultă medicul!
04.09.2016
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...