marți, 12 ianuarie 2016

Tort Padurea neagra

Niciun comentariu.


INGREDIENTE
Ingrediente pentru blat:
– 5 ouă
– 150 g zahăr
– 50 g făină
– 30 g cacao
– 10 g praf de copt

Ingrediente pentru cremă şi ornare:
– 1 borcan compot de vişine (750g)
– 3 linguriţe amidon
– 1 plic zahăr vanilinat
– 1 plic întăritor de frişcă
– 500 ml frişcă
– 150 g ciocolată


MOD DE PREPARARE:
Se pun la scurs vişinele. Sucul din compot se colectează într-un vas şi se scot sâmburii vişinelor (cu grijă, pentru a nu se rupe sau zdrobi). Se încinge cuptorul.

Ouăle se separă; albuşurile se bat spumă, se adăugă zahărul şi se bat în continuare până se întăresc; se adăugă gălbenuşurile pe rând, iar la sfârşit făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 20 minute, după care se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit. 

Când blatul este rece se taie în două; primul blat se pune pe un platou şi se însiropează cu 2 – 3 linguri de zeamă de compot. Deasupra se repartizează vişinele. Se păstrează câteva vişine pentru ornat. Se dizolvă amidonul cu 3 linguri zeamă de compot; restul de zeamă se pune într-un vas împreună cu zahărul vanilinat şi se dă un clocot. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. 

După răcire se repartizează peste vişine. Se bate frişca împreună cu zahărul vanilinat, se adăugă întăritorul şi se mai bate puţin. Se pun deoparte 4 linguri de frişcă. 

Se repartizează mai puţin de jumătate din frişca rămasă peste blatul cu vişine, se pune al doilea blat şi se acoperă tortul cu frişcă deasupra şi pe margini. 100 g de ciocolată se zdrobeşte şi se repartizează pe pereţii laterali şi în mijloc, iar restul de 50 g de ciocolată se rade deasupra tortului. Cu frişca rămasă facem rozete de frişcă şi în vârful fiecăreia punem câte o vişină.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...