Supa de pui este hranitoare, gustoasa, se prepara foarte repede si este apreciata de intreaga familie. Insa ce ati spune daca aceasta v-ar ajuta in procesul de slabire? Cu siguranta ati fi cel putin curiosi sau incantati!
Trebuie sa stiti ca exista foarte multe metode care va ajuta sa slabiti repede, alegeti-o pe cea care se potriveste stilului de viata si gusturilor voastre. Dieta cu supa de pui se poate transforma cu usurinta in arma voastra secreta impotriva kilogramelor in plus, la fel ca si Dieta cu varza, trebuie doar sa aveti incredere si rabdare.
Principiul de baza al acestei diete este reducerea caloriilor pe care le consumam in fiecare zi. Astfel, daca doriti sa invatati sa mancati mai putin sau daca doriti sa incepeti o anumita dieta care va poate schimba metabolismul, atunci acest regim alimentar este ideal.
Supa de pui se prepara usor, nu trebuie sa aveti experienta indelungata in bucatarie, este sanatoasa si va ajuta sa treceti spre cu usurinta spre un stil de viata sanatos.
Avantajul principal oferit de acest regim alimentar este reprezentat de faptul ca organismul nu este “agresat”, puteti manca supa de pui de fiecare data cand simtiti senzatia de foame. Un alt avantaj al acestui regim alimentar este faptul ca este destul de ieftin, alimentele consumate gasindu-se cu usurinta peste tot, la preturi accesibile.
Unele persoane pot incadra aceasta dieta in categoria dietelor monotone, pentru ca nu ofera un meniu alimentar diversificat. Asadar, daca nu agreati supa de pui sau daca considerati ca nu puteti sa o consumati pentru o perioada mai lunga de timp, atunci aceasta dieta nu va avantajeaza.
Timp de o saptamana trebuie sa consumati cat mai multa supa de pui si sa nu uitati de fructe si legume, alimentele care va vor oferi energia necesara functionarii optime. In toata aceasta perioada veti putea pierde pana la 5 kilograme, depinde de corectitudinea cu care este respectata dieta si de propriul metabolism.
Cum trebuie sa preparati supa de pui
Pentru inceput trebuie sa va achizitionati urmatoarele ingrediente:
– pui: 8-10 bucati, puteti folosi orice parte a puiului dar recomandat este pieptul (acesta fiind sarac in grasimi)
– morcov: 2 bucati
– pastarnac: 3bucati
– telina: 2 bucati
– ceapa: 1 bucata
– usturoi: 3 catei
– patrunjel: o legatura
– ulei de masline: 2 linguri
– sare: in cantitati mici
– piper
– zeama de lamaie: optional
Intr-o oala puneti la fiert carnea de pui, acoperita cu apa, iar in timp ce aceasta fierbe puteti sa curatati spuma si grasimea in exces. Verificati carnea, daca aceasta este aproape fiarta puteti pune la fiert si legumele, curatate, spalate si taiate in prealabil. Dupa un sfert de ora verificati legumele, iar daca acestea sunt fierte puteti adauga putina sare, piper, ulei de masline si patrunjel pentru a obtine un gust deosebit.
Daca doriti ca supa dumneavoastra sa fie putin acrisoara atunci puteti adauga putina zeama de lamaie (proaspat stoarsa). In cazul in care supa voastra iese prea concentrata atunci puteti sa o “inmultiti” adaugand apa, incercati insa sa faceti supa folosind ca si carne pieptul de pui pentru ca in felul acesta supa va iesi exact cum trebuie.
Mare atentie la sare: daca o folositi in exces aceasta poate retine apa in organism. Daca nu agreati anumite ingrediente, cum ar fi usturoiul, puteti sa le folositi in cantitati mai mici sau chiar sa le eliminati.
Puteti face cantitati mici de supa astfel incat sa o consumati tot timpul proaspata sau puteti sa faceti o cantitate mai mare sa va ajunga pentru o perioada mai mare de timp, depinde de preferintele voastre.
Supa astfel preparata trebuie consumata pe tot parcursul zilei, exceptie facand prima masa a zilei (micul dejun) atunci cand veti consuma fructe, legume sau lactate.
In cele ce urmeaza o sa va prezint cateva variante de meniuri predefinite pe care le puteti respectain fiecare dimineata.
Prima varianta: iaurt degresat (dietetic) pe care il puteti combina cu o jumatate de cana de fructe taiate cubulete (mere, portocale, banane). Pentru o digestie accelerata puteti adauga si germeni de grau.
Varianta a doua: 2 bucati de paine (neagra) – eventual prajita, 250 grame de branza proaspata de vaci si 3 smochine.
Varianta a treia: 250 grame de cereale integrale amestecate cu lapte degresat (cat mai slab), un mar sau o banana.
Varianta a patra: o felie de paine (neagra) – prajita, 30 grame cascaval degresat si 200 mililitri suc de portocale (proaspat stors).
Varianta a cincea: 250 grame de cereale integrale amestecate cu lapte degresat (slab).
Timp de o saptamana, perioada in care trebuie sa respectati acest regim alimentar, puteti opta pentru oricare dintre variantele recomandate pentru micul dejun (unele dintre acestea pot fi repetate, insa nu trebuie sa schimbati alimentele permise).
Atentie!
Lactatele pe care le consumati la micul dejun trebuie sa fie degresate, iar fructele si sucurile din fructe trebuie sa fie cat mai proaspete.
Aveti voie ca dupa 5 zile de dieta sa va “rasfatati” o zi intreaga consumand alimente cu un continut caloric ridicat, insa trebuie sa aveti grija sa nu depasiti in acea zi 2000 de calorii.
Uneori puteti inlocui supa de pui pe care ar trebui sa o consumati la cina cu o salata, in felul acesta nu veti pune in pericol eficienta dietei, incercati insa sa nu devina rutina.
Aceasta dieta poate fi urmata cu usurinta in timpul zilelor friguroase pentru ca supa de pui calda ne protejeaza de raceala sau gripa si are “grija” de sanatatea stomacului. Puteti de asemenea urma dieta si in timpul zilelor calduroase, fiind hranitoare si satioasa.
Dupa o saptamana aceasta dieta trebuie intrerupta, iar alimentele solide trebuie introduse treptat in meniul zilnic. Daca respectati acest aspect nu va veti da peste cap organismul si kilogramele pierdute nu vor mai fi acumulate cu usurinta.
Este important sa cereti sfatul unui medic de specialitate si sa va faceti un set complet de analize inainte de a incepe acest regim alimentar.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...