marți, 12 ianuarie 2016

Cum sa tratezi acasa copiii cu rosu in gat

Niciun comentariu.


Amigdalita sau, în termeni populari, „roşu în gât”, reprezintă inflamaţia amigdalelor şi e provocată fie de bacterii, fie de virusuri. Amigdalele arată, în ambele cazuri la fel – roșii și inflamate. Doar medicul poate să spună cauza însă, cum cele mai multe forme sunt provocate de virusuri, în sezonul rece, și sunt însoțite de răceală, tratamentul nu va consta în antibiotice, ci mai degrabă în remedii naturiste.

Chiar dacă nu îi ocoleşte nici pe adulţi, amigdalita este mai mult o boală a copilăriei. Fiind contagioasă, se răspândeşte rapid în şcoli şi grădiniţe, în această perioadă. Are ca simptome durerea în gât, dificultăţi la înghiţire, răguşeala, o uşoară febră și, evident, amigdale inflamate și înroșite. Se pot vedea cu ochiul liber dacă îl pui pe cel mic să deschidă gura, să zica ”aaa”, iar tu să te uiți atent, în lumină. Nu ridică mari probleme şi se vindecă în câteva zile. Totuşi, pentru a diminua disconfortul şi a evita complicaţiile, e bine să iei măsuri.

– De cele mai multe ori, din cauza durerii, copilul refuză să bea și să mănânce. Astfel, dă-i alimente moi și supe calde, sucuri de fructe proaspăt stoarse, compot şi ceaiuri medicinale. Evită mâncarea piperată, acidă, care irită și mai tare gâtul.

– Dacă e suficient de mărișor încât să știe să facă gargară, pregătește-i un remediu naturist din bătrâni: apă cu sare. Se pune o linguriță de sare la o cană de apă caldă și se face gargară cu acest amestec.

– Tinctura de propolis este valoroasă pentru afecțiunile gâtului. Pune-i 2-3 picături în lingurița cu miere pe care trebuie să o primească zilnic.

– Este foarte important să se hidrateze, în această perioadă. Dă-i cât mai multe ceaiuri din plante medicinale, care au rol emolient, calmant, vindecător. Ca să îl determini să bea cât mai mult, pune-i un pai în pahar și, de ce nu, o umbreluță, “ca la bar”.

– Se spune că ceaiul de ceapă face minuni în caz de roşu în gât. Se pun două cepe la fiert, cu tot cu foi, până se înmoaie. Zeama rezultată se bea caldă. Nu este foarte bună la gust, dar e foarte eficientă. Ca să accepte acest ceai, îndulcește-l cu puțină miere.

– Ceaiul de mușețel este, în schimb, mult mai bun la gust şi recomandat copiilor. Emolient, cicatrizant, antiinflamator și antiseptic, el calmează iritația gâtului. Adaugă în el miere și puțină zeamă de lămâie, aceste două ingrediente fiind recomandate pentru afecțiunile amigdalelor.

– Sucurile proaspete de morcov, sfeclă și castravete, băute individual sau combinate, s-au dovedit a fi foarte bune pentru tratarea amigdalitei.

– Îi mai poți da să bea lapte cald în care ai presărat un vârf de tumeric, un condiment mai puțin cunoscut la noi, cu un gust aproape insesizabil, dar care are o mare putere de a reduce inflamațiile însoțite de înroșire, este antiseptic și grăbește vindecarea.

– Compresele calde, aplicate pe gât, au un efect liniștitor și reduc inflamația.

– Nu în ultimul rând, folosește un umidificator în camera lui. Caloriferul usucă prea mult aerul și, implicit, gâtul.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...