miercuri, 9 decembrie 2015

Cum sa tratezi tusea acasa

Niciun comentariu.


Adesea, tusea insoteste raceala si, desi in acest caz este lipsita de gravitate, poate persista timp de una-doua saptamani.

Tusea seaca, iritanta

Tusea seaca nu este nimic altceva decat un act reflex aparut ca urmare a congestiei, edemului si iritatiei cailor respiratorii. Initial seaca, in decurs de cateva zile, tusea devine productiva.

Cum tratam tusea seaca?

Hidratati-va! Beti apa, sucuri naturale, dar si ceai caldut de cimbru sau nalba. Aceste ceaiuri au proprietatea de a calma iritatia cailor respiratorii.

Uleiul esential de chiparos este foarte eficient in cazul tusei seci. Consumati de trei-patru ori pe zi cate o picatura de ulei de chiparos intr-o lingurita de miere de salcam.

Siropurile antitusive pe baza de codeina se iau doar cu prescriptie medicala, in cazul tusei sacaitoare, care tulbura somnul.

Cand este necesar consultul medical?

Daca dupa 2 zile de automedicatie tusea nu cedeaza sau, dimpotriva, accesele de tuse se inmultesc, aveti dureri de gat sau cap, observati ganglioni inflamati la nivelul gatului sau febra consultati medicul. Daca acesta constata existenta unei infectii bacteriene a cailor respiratorii, veti primi tratament cu antibiotice.

Tusea productiva

Tusea productiva este un mecanism natural prin care bronhiile incearca sa se curete. Nu este cazul s-o stopati cu antitusive!

Cum tratam tusea productiva?

Consumati cantitati suficiente de lichide, evitati laptele si produsele lactate.

Apelati la siropuri expectorante (Mucosolvan, Bioflu) care ajuta la eliminarea secretiilor bronsice si mucolitice (Ambroxol, ACC, Bromhexin) care fluidizeaza secretiile vascoase, greu de eliminat.

Sfatul doctorului

Evitati siropurile 2 in 1, adica indicate atat pentru tusea seaca, cat si pentru cea productiva. Eficienta nu este foarte buna pentru niciunul dintre cele 2 tipuri de tuse.

Administrati obligatoriu mucolitice copiilor mai mici de 2 ani care nu stiu sa expectoreze. Siropurile mucolitice ajuta la subtierea mucusului.

Luati codeina doar la indicatia medicului si nu mai mult de 5 zile.

Tusea chinuitoare, care tulbura somnul

Tusea care nu va da pace nici noaptea poate fi calmata prin montarea unui umidificator in dormitor. Aerul uscat irita caile aeriene si favorizeaza accesele de tuse. Daca nu dispuneti de un asemenea aparat, plasati un bol cu apa pe caloriferul cald.

Antitusivele antihistaminice pot fi utilizate in cazul tusei cu componenta alergica. Administrati-le sub forma de sirop sau comprimate.

Frecventa tusei nocturne poate fi redusa prin aplicarea pe pieptul uns in prealabil cu o crema grasa a unei comprese cu Bitter suedez. Lasati sa actioneze peste noapte.

9.12.2015



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...