luni, 16 noiembrie 2015

Cat de mult ai voie sa te ingrasi in timpul sarcinii

Niciun comentariu.


Teoria ca trebuie sa mananci cat pentru doi este transmisa din generatie in generatie, in ciuda faptului ca nu are niciun fundament medical. In timpul sarcinii, femeia NU trebuie sa manance pentru doi. O dieta echilibrata, care contine alimente sanatoase in cantitati moderate, ajuta la buna dezvoltare a bebelusului.

Prea multe kilograme dobandite in timpul sarcinii chiar dauneaza atat viitoarei mamici cat si copilului, putand genera dificultati la nastere.

Totusi, un aport caloric usor crescut este recomandat in timpul sarcinii. Practic, o femeie insarcinata ar trebuie sa manance cu 300 de calorii in plus fata de cat era aportul caloric pe zi inainte sa ramana insarcinata.

300 de calorii in plus in fiecare zi duce la o crestere normala in greutate care ar trebuie sa fie de aproximativ 14 kilograme de la conceptie pana la finalul sarcinii. Bineinteles, pot fi si 13 kilograme, dar si 15 kilograme, de la femeie la femeie, insa nu mai mult.

Din ce sunt compuse cele 14 kilograme in plus

In general, cele 14 kilograme acumulate pana la finalul sarcinii sunt compuse din aproximativ 3-3,5 kilograme cat cantareste fatul in momentul nasterii, carora li se adauga aproximativ 1 kilogram cat ajunge sa cantareasca uterul unei femei insarcinate in noua luni.

Glandele mamare se maresc si ele in timpul sarcinii, pregatindu-se pentru alaptare. Acestea pot adauga inca un kilogram greutatii corporale. Totodata, lichidul amniotic in care se dezvolta fatul cantareste 1,5 kilograme, in timp ce lichidele retinute in corp cantaresc alte 1,5 kilograme.

Tesutul adipos propriu-zis care se dezvolta in timpul sarcinii, asadar grasimea in plus acumulata pe parcursul a noua luni, reprezinta tot restul pana la numarul propriu zis de kilograme pe care cumuleaza femeie gravida.

In cazul cresterii normale in greutate, o femeie insarcinata acumuleaza 3,5 kilograme de grasime in plus. In schimb, daca o femeie se ingrasa 20 de kilograme in timpul sarcinii, ea acumuleaza, practic, 9,5 kilograme de grasime in plus.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...