Prea multe kilograme
dobandite in timpul sarcinii chiar dauneaza atat viitoarei mamici cat
si copilului, putand genera dificultati la nastere.
Totusi, un aport
caloric usor crescut este recomandat in timpul sarcinii. Practic, o
femeie insarcinata ar trebuie sa manance cu 300 de calorii in plus
fata de cat era aportul caloric pe zi inainte sa ramana insarcinata.
300 de calorii in plus
in fiecare zi duce la o crestere normala in greutate care ar trebuie
sa fie de aproximativ 14 kilograme de la conceptie pana la finalul
sarcinii. Bineinteles, pot fi si 13 kilograme, dar si 15 kilograme,
de la femeie la femeie, insa nu mai mult.
Din ce sunt compuse
cele 14 kilograme in plus
In general, cele 14
kilograme acumulate pana la finalul sarcinii sunt compuse din
aproximativ 3-3,5 kilograme cat cantareste fatul in momentul
nasterii, carora li se adauga aproximativ 1 kilogram cat ajunge sa
cantareasca uterul unei femei insarcinate in noua luni.
Glandele mamare se
maresc si ele in timpul sarcinii, pregatindu-se pentru alaptare.
Acestea pot adauga inca un kilogram greutatii corporale. Totodata, lichidul
amniotic in care se dezvolta fatul cantareste 1,5 kilograme, in timp
ce lichidele retinute in corp cantaresc alte 1,5 kilograme.
Tesutul adipos
propriu-zis care se dezvolta in timpul sarcinii, asadar grasimea in
plus acumulata pe parcursul a noua luni, reprezinta tot restul pana
la numarul propriu zis de kilograme pe care cumuleaza femeie gravida.
In cazul cresterii normale in greutate, o femeie insarcinata acumuleaza 3,5 kilograme de grasime in plus. In schimb, daca o femeie se ingrasa 20 de kilograme in timpul sarcinii, ea acumuleaza, practic, 9,5 kilograme de grasime in plus.
In cazul cresterii normale in greutate, o femeie insarcinata acumuleaza 3,5 kilograme de grasime in plus. In schimb, daca o femeie se ingrasa 20 de kilograme in timpul sarcinii, ea acumuleaza, practic, 9,5 kilograme de grasime in plus.
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...