miercuri, 11 noiembrie 2015

10 Leacuri babesti care pun pe fuga raceala

Niciun comentariu.


Cel mai indicat în răceli este să te tratezi cu plante și suplimente naturiste. Pentru a avea un efect benefic și rapid asupra corpului, metodele de tratament naturiste functionează cel mai bine în sistemul persoanelor care au un stil de viață sănătos și bazat mai mult pe hrana naturală. Tot ce este adus în corp și nu este natural (medicamentele sunt substanțe produse în laborator) are un efect puternic asupra organismului și îl ajută pe moment să se refacă, însă, pe termen lung energia internă este afectata. Așadar, am făcut o selecție a celor mai cunoscute și eficiente leacuri.

1. Ceai de lămâie. Așa cum am spus în alte articole, este importat pentru întărirea sistemului imunitar să consumăm alimente care conțin vitamina C. Iar lămâia este cel mai bogat aliment în această vitamină. Și, așa cum am mai spus, nu trebuie să consumăm nimic dulce pentru că îngreunează vindecarea. Așa că ceaiul trebuie băut fără zahăr, fără miere, fără îndulcitori.
Consumați cu încredere rodii sau sucul de rodie. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și conține vitamina C.

2. Ceai din coji de nuci. Ajută la calmarea tusei. Se bea neîndulcit, călduț. Cel puțin două căni pe zi sunt suficiente pentru a calma tusea.

3. Ceaiurile de foi de ceapă, măcese, musețel, tei, ghimbir, cimbrișor ajută la ameliorarea simptomelor gripei și răcelii.

4. Sarea nu se folosește doar la a da gust mâncărurilor, ci și la vindecare. Încălziți un pumn de sare într-o tigaie până se încinge foarte tare. Puneți sarea într-un prosop sau într-un săculeț și țineți pe piept până când se răcește sarea. În acest fel va trage răceala din organism.

5. Încălziți o oală cu apă până ajunge să fie la limita de suportare. Puneți apa într-un lighean sau într-un vas, puneți sare grunjoasă sau din aceea care se folosește la murături, ba chiar puteți pune și sare amară, cam un pumn de sare în total, și încercați să țineți picioarele în această apă până devine călduță. Acest procedeu trage răceala din corp.

6. Foile de varză sunt foarte bune dacă vă doare gâtul. Tăiați foi de varză, presați-le cu un făcăleț sau cu o sticlă și puneți-le în jurul gâtului, apoi legați-vă cu un prosop sau cu un fular, să țină cald. Durerile vor dispărea.

7. Tot pentru durerile de gât este foarte bun siropul de ridichii negre. Se spală o ridichie neagră, se face o gaură în ea și se pune o linguriță de zahăr. Las-o lângă o sursă de căldură, arăgaz sau pe un calorifer, după câteva ore se formează un sirop pe care trebuie să îl consumați. De asemenea, siropul de muguri de pin, brad, cătina, măceșe sau amestecuri de plante cu echinaceea sunt foarte bune.

8. Pentru a vă desfunda nasul răzuiți hrean și apropiați-vă nasul și încercați să inspirați.

9. Amestecați o linguriță de turmeric cu 30 ml de lapte călduț și consumați amestecul. O dată pe zi este suficient.

10. Uleiul sau esența de eucalipt face minuni, dacă sunt puse câteva picături într-o batistă sau prosop pe care să îl țineți pe piept pentru a fi aproape de căile respiratorii.

Consilierul în nutritie și wellness, Florentina Gionea recomandă ca în timpul răcelilor să consumați alimente puternice precum “hrean: 2 lingurițe pe zi amestecate cu miere, ardei iute proaspăt, salată de ceapă, toate aceste alimente se pot consuma cu un fel de mâncare; ceaiuri pentru întărirea sistemului imunitar, diferite amestecuri; repaus și stat în natură, chiar dacă este toamnă, un weekend petrecut la munte în cabana este mult mai benefic decât unul la bloc, de asemenea, diverse tincturi, dar asta numai după o consultație, nu abuzați de ele”.


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...