miercuri, 28 octombrie 2015

Cum sa-l fac pe cel mic sa foloseasca olita ?

Niciun comentariu.
copil-olita


Sa fii parinte este o adevarat aventura, prin care trecem aproape toti. Insa nu pentru toti este la fel de usor, copiii avand personalitati diferite. Poate cea mai grea incercare este sa il inveti pe cel mic sa faca la olita, de aceea, reginele.ro isi doreste sa te ajute cu cateva sfaturi.


Fara termene limita!

Renuntarea la scutece este un proces lung si care cere multa rabdare din partea amandurora, asa ca nu te astepta sa ai succes din prima saptamana. Este la fel de important sa nu ai un termen limita, si sa nu-i spui celui mic ca trebuie sa invete sa faca numai la olita in maxim cateva luni. Pe langa faptul ca nu stie notiunea de cateva luni, acesta se va inhiba si va simti ca este o presiune imensa pe umerii lui.


Stai calma

Este bine sa nu te enervezi, chiar daca cel mic face inca pe el, este timid, nu cere la olita sau alte lucruri. Nu vei face decat sa il sperii si pe el si sa il faci sa nu-si mai doreasca sa faca la olita. Cu multa rabdare si perseverenta, vei reusi sa o scoti la capat. Ca sa il faci sa-si doreasca sa faca la olita, felicita-l de fiecare data cand te anunta din timp si fa din acest lucru un eveniment deosebit.


Fara prea multe schimbari

Vrei in acelasi timp sa il obisnuiesti si la olita si sa doarma singur in camera lui? Nu numai ca iti va lua mult timp sa faci aceste doua lucruri, insa si pentru cel mic va fi foarte greu. Atunci cand vrei sa faci o schimbare in viata celui mic, fa doar una singura, iar dupa ce ai completat-o, treci si la urmatoarea.


Nu il compara cu alti copii

Este bine sa nu faci comparatii negative fata de alti copii, precum „Copilul ala face la olita si tu nu faci” sau „copiii de varsta ta folosesc doar olita si au renuntat la scutece”. Si in acest caz, nu vei face decat sa il inhibi pe cel mic si sa-l faci sa se simta prost.





Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...