vineri, 26 februarie 2016

KETO - Dieta de ardere rapida a grasimilor

Niciun comentariu.


Dieta ketogenica este o dietă extrem de permisivă pentru cei care o ţin. Practic, ea se bazează pe reducerea la minim a consumului de carbohidrati, permiţând în alimentaţie toate celelalte categorii de nutrienţi: proteine şi grasimi. Carbohidraţii permişi sunt doar cei care se găsesc în nuci, legume şi seminţe. Aşadar, se poate spune că dieta ketogenica este o dieta fara carbohidrati, dar bogată în grăsimi şi proteine.

Practic, o persoană care ţine dieta ketogenică va putea consuma carne de orice fel, de pui, de porc, de vită sau peşte. La fel şi este şi cu grăsimile, fiind permise inclusiv grăsimile animale cum ar fi slănina şi şunculiţa ţărănească. Brânzeturile sunt şi ele permise, însă doar cele fermentate. Se recomandă totodată evitarea fructelor foarte dulci, restul fructelor putând fi consumate doarece conţin antioxidanţi şi numeroase vitamine.

În orice caz, se vor evita carbohidraţii şi toate produsele derivate, inclusiv dulciurile şi tot ce conţine zahăr sau miere: cartofii, orezul, pastele făinoase, pâinea, produsele de cofetărie şi de patiserie, sucurile acidulate, fructele uscate şi confiate care abundă în zahăr. Nucile şi seminţele au un rol esenţial în această dietă: nucile normale, dar şi cele braziliene sau de Macadamia sunt recomandate, alături de migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac, de in sau susan.

Dieta ketogenica se bazează pe un principiu foarte simplu: organismul are nevoie de energie, în mare parte eliberată din metabolizarea carbohidraţilor consumaţi, iar dacă nu primeşte aceşti carbohidraţi va sintetiza energie tocmai din rezervele din organism, rezerve depuse în corp. Astfel, prin consumul depunderilor de grăsimi, se vor pierde chiar şi câteva kilograme nedorite pe săptămână.

Ca în orice altă dietă, mişcarea este recomandată, la fel şi cele 3 mese principale pe zi: un mic dejun copios, care trebuie să fie masa principală a zilei, urmat de un dejun bogat şi o cină uşoară, plus 2 gustări de fructe sau seminţe ori iaurt între mese.

Evident, există voci care susţin această dietă şi voci care o dezaprobă. Există diete care în anumite cazuri funcţionează iar în altele nu. Dieta a fost descoperită în anii ’30, când bolnavii de epilepsie erau încurajaţi să ţină această dietă pentru a preveni atacurile epileptice.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...