duminică, 14 februarie 2016

Iata ce dieta trebuie sa urmezi daca suferi de gastrita

Niciun comentariu.


Gastrita este o afectiune ce irita mucoasa gastrica si apare din diferite motive, cele mai multe dintre ele avand legatura cu stilul de viata, alimentatia dezechilibrata, dar si consumul necorespunzator al medicamentelor.

Cel mai importante cauze ale gastritei includ consumarea pentru o perioada mai mare de timp a medicamentelor antiinflamatorii sau aspirine, consumul excesiv al bauturilor alcoolice sau stresul.

Simptomele gastritei
Aceasta afectiune se poate descoperi prin mai multe teste, dar si prin simptomele pacientului. Iata principalele simptome:
-durerile de burta
-indigestia
-balonarea
-varsaturile
-crampele

Ce alimente trebuie evitate in gastrita?
-alimentele picante
-alimentele prajite si cele semipreparate
-muraturile
-cafeaua
-otetul
-bauturile alcoolice
-bauturile racoritoare carbogazoase
-dulciurile si majoritatea prajiturilor

Iata ce fructe si legume trebuie evitate:
– ceapa cruda
– varza
– broccoli
– fructe necoapte
– nuci
– citrice
– afine
– rosii

Ce carne trebuie evitata?
-carnea prajita
-carnea de vita
-somonul
-heringul


Lichide
Toti specialistii recomanda consumarea a minimum 8 pahare de apa zilnic insa apa poate fi inlocuita si de alte bauturi, dar care nu contin cafeina. Sunt foarte bune ceaiurile sau sucurile proaspete ce se dilueaza cu apa, iar acestea nu aduc niciun disconfort in zona abdomenului. Lichidele sunt foarte bune pentru ca ajuta digestia, contribuind atunci cand se regleaza tranzitul intestinal.

Alimente cu fibre
Pentru persoanele afectate este benefic sa manance multe fibre, deoarece ajuta la stimularea procesului digestiei, iar alimentele recomandate in acest sens sunt fructele necojite, legumele, fasolea boabe sau cerealele integrale.

Alimente cu amidon
Anumite produse care au in componenta amidon (pastele din grau, painea neagra, macaroanele, cartofii fierti, piureul, fulgii de ovaz) pot fi consumate de persoanele care au parte de aceasta afectiune.

Toate aceste alimente daca sunt prajite nu sunt recomandate, pentru ca, de cele mai multe ori, vor agrava gastrita. Carnea prajita este greu de digerat, provoaca gaze, balonare si duce si la dureri abdominale.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...