In cazul in care ori de cate ori te doare capul, maseaua sau stomacul folosesti algocalmin pentru a calma durerea respectiva, noi iti recomandam o cateva alternative naturale, mult mai sanatoase in comparatie cu variantele medicamentoase. Din pacate, de cele mai multe ori majoritatea dintre noi recurgem la calmantele medicamentoase, in loc sa apelam la puterea tamaduitoare a remediilor naturale.
Iata care sunt cele trei alternative naturale ale algocalminului:
1. Salcia – Un analgezic eficient
Numit “arborele contra durerii” in medicina traditionala chineza, scoarta de salcie a fost folosita de acest sistem medical inca de acum cateva mii de ani in urma pentru a calma diferite dureri. Scoarta acestui copac contine salicina, care nu este altceva decat foarte cunoscuta aspirina. Aceasta calmeaza durerile, reduce febra, subtiaza sangele, dar spre deosebire de varianta medicamentoasa nu are efectele secundare, cum ar fi reactiile alergice si tulburarile gastro-intestinale.
Pentru calmarea durerii, se prepara un ceai din 30 g coaja de salcie maruntita la un litru de apa, se fierbe zece minute si se strecoara. Se pun comprese cu ceai pe zona dureroasa. Intern, se ia o lingurita de pudra de salcie, preparata din coaja de salcie uscata data prin rasnita de cafea.
2. Pedicuta – Eficienta in tratarea durerilor dentare
Pedicuta este eficienta la tratarea durerilor si in crizele de litiaza renala. Se pune o mana de planta uscata într-un saculet de panza, se tine 5 minute în apa clocotita, se stoarce putin si se aplica pe locul dureros. Pentru calmarea durerilor de spate, a carceilor, a durerilor reumatice, poti face o „pernuta” umpluta cu pedicuta uscata, pe care o tii pe locul dureros.
3. Afinele – Eficiente in reducerea durerilor de stomac
Suferi de o indigestie, de dureri de stomac sau ai diaree? Decoctul de afine uscate sau afinele din afinata rezolva problemele. Afinele proaspete refac mucoasa intestinala în cazul diareei, dar trateaza si constipatia cronica.
Ceaiul de coada-soricelului diminueaza durerile menstruale. Se prepara un ceai dintr-o lingurita de planta uscata la 200 ml apa fiarta, se strecoara si se îndulceste cu miere. Se beau 3-4 cani pe zi, timp de o saptamana, inaintea ciclului menstrual.
Sursa:e-dimineata.ro
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...