joi, 26 noiembrie 2015

Ingrijirea pielii si parului iarna

Niciun comentariu.


In sezonul rece, ritualul de ingrijire al corpului si parului trebuie adaptat astfel incat expunerea la temperaturi scazute sa nu afecteze supletea si frumusetea acestora.

Pe langa alimentatia echilibrata, cat mai bogata in vegetale proaspete si aportul suficient de lichide, este indicat sa apelati la tratamente corporale intens hidratante, cu multe vitamine si minerale, iar parul trebuie protejat cu uleiuri nutritive, adecvate anotimpului rece.

Hidratare

Atat frigul de afara, cat si caldura uscata din incaperi favorizeaza deshidratarea pielii. De aceea, in lunile de iarna hidratarea este tot atat de importanta ca si in zilele caniculare de vara. Daca aveti posibilitatea, achizitionati un umidificator. Aerul umed creeaza un confort crescut si previne atat deshidratarea buzelor cat si uscarea pielii si a parului.

Lapte demachiant

Lotiunile demachiante apoase, inclusiv apa micelara,  nu sunt suficiente pe timpul iernii. Tenul trebuie protejat cu formule emoliente si uleiuri care impiedica iesirea apei din tesuturi. De aceea, laptele demachiant sau uleiurile demachiante sunt variantele potrivite pentru curatarea tenului iarna.

Sampon imbogatit cu uleiuri

In anotimpul rece, parul pierde mai usor aminoacizi si devine asfel uscat, tern si fragil. Varfurile sunt primele care se degradeaza, dar parul are de suferit pe intreaga sa lungime. Astfel, chiar simplul pieptanat poate deveni agresant pentru firul de par.

Pentru a fi eficient, orice tratament trebuie sa patrunda in profunzimea firelor de par, de aceea pe timp de iarna este indicat sa apelati la produse bogate in aminoacizi si uleiuri care refac fibra capilara din interior, confera suplete si invelesc firul de par intr-o pelicula protectoare.

Fara apa fiebinte

Apa fierbinte usuca si agreseaza pielea, de aceea este indicat sa faceti dus sau baie cu apa calduta in care ati adaugat cateva picaturi de ulei esential de brad, lavanda sau portocala. Pielea va fi tonifiata si catifelata. In plus, daca veti adauga in apa de baie o cana cu lapte dulce sau 2 linguri cu ulei de masline va veti bucura de o piele hidratata si stalucitoare.

Apelati la creme grase

Iarna, inlocuiti lotiunile de corp obisnuite cu unt sau chiar uleiuri de corp. Nu va ganditi ca sunt prea grase, pielea uscata le va absorbi imediat mai ales daca le veti aplica dupa baie, prin masaj bland.

Creme cu vitamina E pentru fata

Din cauza frigului, pielea nu pierde doar apa, ci si multe vitamine si minerale. Cremele care contin Omega 3, coenzima Q10 sau antioxidanti ajuta pielea sa-si mentina tonusul si intarzie aparitia ridurilor. Daca nu sunteti dispuse sa investiti in creme scumpe, imbunatatiti crema de fata de zi cu zi  adaugand in ea 1-2 fiole de vitamina E uleioasa. Aplicati crema de 2 ori pe zi, pe fata curata, dimineata si seara.

Masti de fata cu miere

Pe timpul iernii, pielea trebuie exfoliata mai rar, insa mastile hidratante, dimpotriva, se aplica mai des decat vara, adica de 2 ori pe saptamana. Pentru ca tenul trebuie sa fie curat ca ingredientele active sa patrunda in straturile profunde ale pielii, demachiati-va, apoi clatiti tenul cu apa calduta si aplicati masca imediat dupa, cat porii sunt inca deschisi.

Mierea, plina de substante nutritive care hranesc si hidrateaza deopotriva tenul, radandu-i catifelarea, nu trebuie sa lipseasca din nicio masca de fata hidratanta pregatita acasa.

Balsam de buze 

Iarna, buzele se deshidrateaza usor si au nevoie de ingrijire speciala. Rujurile protejeaza buzele, insa nu la fel de bine precum balsamurile. Aplicati balsamul simplu, ori sub ruj sau luciu de buze. In plus, pe timp de iarna, folositi cat mai rar rujurile rezistente la transfer. Acestea au un continut mare de pudra care face ca buzele sa se usuce si sa se exfolieze chiar mai repede.

Crema de maini untoasa

Mainile, la fel ca fata, sunt foarte des direct expuse aerului rece. Formulele hidratante simple nu sunt de ajuns pentru remedierea uscaciunii intense provocata de ger si vant, de aceea este indicat sa apelati la creme grase, untoase, care contin glicerina, unt de shea, ulei de masline sau jojoba, pe care sa le aplicati de cateva ori pe zi.

Picioare rasfatate

Rasfatati-va piciorele prin tratamente hranitoare! Pentru piele catifelata, fara calcaie uscate si crapate, seara, inainte de culcare, masati talpile si calcaiele cu o crema hranitoare, apoi puneti sosetele si dormiti asa incaltate. Faceti acest tratament seara de seara timp de o saptamana si veti fi incantate de rezultate.

Sursa:www.pediatrutecuci.com




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...