miercuri, 25 noiembrie 2015

9 Vitamine care redau frumusetea parului mat si degradat

Niciun comentariu.

Podoaba capilara este mandria oricarei femei si asa cum ochii sunt oglinda sufletului, parul, unghiile si pielea sunt cele care reflecta sanatatea organismului nostru. Pentru ca sanatatea vine din interior si numai noi suntem in stare sa ne-o gestionam asa cum trebuie, astazi iti dedicam un articol despre cum sa ai grija de parul tau din interior.
Articolul este si cu mai mult intemeiat, cu cat si tu din experienta ai observat ca de multe ori tratamentele aplicate la exterior nu au efectele asteptate. De ce? Pentru ca de fapt problema este in interior: stresul, carenta de vitamine, problemele hormonale… sunt poate printre principalele cauze care iti afecteaza sanatatea parului si a scalpului. Dar de azi, speram sa putem schimba ceva impreuna.
Iata vitaminele cu rol decisiv in mentinerea unui par sanatos:
Vitamina A este un antioxidant care va inlesni producerea de sebum „bun” la nivelul scalpului. Alimentele care furnizeaza vitamina A sunt: carnea, ouale, varza, uleiul de peste, morcovii, piersicile, spanacul, broccoli si caisele.
Doza zilnica recomandabila este de 5000 UI. Ai grija la doze intrucat supradoza are efecte adverse. De exemplu, daca iei mai mult de 25000 UI atunci poate fi toxic pentru organism, determinand caderea parului sau alte probleme de sanatate.
Vitamina C este un alt antioxidant care va sprijini mentinerea unei pieli si a unui par sanatos. Aceasta vitamina este gasita cu precadere in capsune, ardei vrezi, legume de un verde inchis, cartofi, citrice, kiwi si ananas. Doza zilnica de vitamina C recomandabila este de 60 mg.
Vitamina E este un alt antioxidant care va sprijini circulatia sangelui la nivelul scalpului. Vitamina E se regaseste in seminte crude, uleiuri vegetale presate la rece, boabe de soia, nuci, legume cu frunze verzi si fasole uscata.
Doza zilnica de vitamina E este de 400 UI. Ai grija cu aportul de vitamina E deoarece creste tensiunea arteriala si reduce gradul de coagulare al sangelui. Persoanele care au tensiunea ridicata ar trebui sa consulte medicul inainte de a lua suplimente de vitamina E.
Biotina este vitamina care favorizeaza producerea de keratina, care are rolul de preveni caderea parului si albirea lui. Resurse de biotina se regasesc in cereale integrale, orez, ficat, lapte, drojdie de bere si galbenusuri de ou. Doza zilnica de biotina ar trebui sa fie cuprinsa intre 150-300 mcg.
Inositolul este folosit pentru a mentine sanatosi la nivel celular, foliculii capilari. Aceasta vitamina se regaseste in drojdia de bere, citrice, cereale integrale si ficat. Doza zilnica: 600 mg.
Niacina, cunoscuta drept vitamina B3 ajuta circulatia sangelui la nivelul scalpului. Se regaseste in carne de peste, drojdie de bere, carne de pui si germeni de grau. Doza zilnica: 15 mg.
Vitamina B5 mai este cunoscuta si drept acid pantotenic. Este folosit pentru a preveni albirea si caderea parului. Cele mai bune surse de vitamina B5 sunt drojdia de bere, galbenusurile de ou, cerealele integrale, carnea organelor animale. Doza zilnica de vitamina B5 ar trebui sa fie de 7 mg.
Vitamina B6 ajuta la crearea de melanina, previne caderea parului si ofera parului culoare. Cele mai bune surse de vitamina B6 sunt cerealele integrale, carnea organelor animale, galbenusul de ou, legume, ficat si drojdia de bere. Doza zilnica ar trebui sa fie de 1,6 mg.
Vitamina B12 ajuta la prevenirea caderii parului. Surse alimentare: peste, oua, lapte si carne de pui. Doza zilnica de aceasta vitamina ar trebui sa fie de 2 mg.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...