marți, 17 noiembrie 2015

Detoxifierea ficatului cu suc de mere

Niciun comentariu.


Cura de detoxifiere a ficatului cu suc de mere este recomandată cel puţin odată la fiecare anotimp. Detoxifierea cu suc de mere îţi va mineraliza si vitaminiza organismul şi nu este greu de ţinut.


Beneficiile sucului de mere în detoxifierea ficatului

Deoarece ficatul este „uzina” cu ajutorul căreia corpul nostru prelucrează deşeurile, trebuie să îi asigurăm o bună funcţionare, iar curele de detoxifiere sunt recomandate în menţinerea sănatăţii sale. Sucul de mere asigură întregul necesar organismului, fiind bogat în minerale precum fierul şi potasiul sau vitamine (A B C). Detoxifierea ficatului duce la restabilirea stării de bine a corpului, şi curăţă toxinele din organism. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe şi de aceea detoxifierea trebuie să înceapa cu el.

Zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe” se pare că nu a fost spusă degeaba deoarece pe lângă curăţarea ficatului, cura cu suc de mere sau cu mere consumate ca atare mai ajută şi la alte afecţiuni precum:
  • Energizarea ficatului
  • Stimularea activităţii musculare
  • Combate asteniile
  • Remediaza stările de depresie datorate deficitului de vitamina C
  • Ajută la eliminarea nisipului şi a pietrelor din rinichi
  • Elibereaza caile respiratorii
  • Previne calculii biliari
Atenţie însă la sucul de mere cumpărat din comerţ, acesta conţine conservanţi nocivi pentru organism, aşa că mai bine îl prepari în casă.

Detoxifierea cu suc de mere nu durează mai mult de 5 zile, deoarece pot apărea carenţe la nivelul proteinelor. În tot acest timp se vor consuma numai mâncăruri uşoare şi se va bea câte un litru de suc de mere pe zi. Evită prăjelile, alcoolul şi alimentele grase. Ultima masă trebuie luată la ora 19.00 cel târziu. În plus, este bine ca măcar o zi să ţinem post negru.
Pentru ca detoxifierea cu suc de mere să fie mai eficientă, este recomandat să bem un pahar de limonădă în fiecare dimineaţă sau ceai verde. Limonada trebuie să fie proapăt preparată, dint-un litru de apă căldută şi sucul de la două lamâi. Limonada cât şi ceaiul verde au propietăţi antioxidante şi detoxifiante.

Sucul de mere se bea cu câteva minute înainte de masă sau la două ore după, niciodată în timpul mesei şi neapărat proaspăt, sucul se obţine prin stoarcerea merelor prin storcător. Nectarul astfel obţinut îţi va înmuia calculii biliari sau pietrele din ficat, lucru ce va facilita eliminarea lor.

Prof. Mario Paonessa recomandă ca detoxifierea să înceapă în a 11-a zi după luna plină şi a 11-a zi dupa luna nouă, deoarece luna este astru care reglează fluidele din organism, iar respectarea fazelor lunii ne ajută la eliminarea unei cantităţi mai mare de toxine. În cazul problemelor acesta recomandă să clatim gura de fiecare dată când bem porţia de suc de mere, pentru a regla ph-ul gurii.


Detoxifierea cu suc de mere ne ajută la slabit

Merele combat asimilarea grasimilor şi scad apetitul, acestea sunt bogate în fibre şi sărace în calorii. În cazul curelor de slăbire, se recomandă consumul de mere crude sau coapte, pentru a elimina excesul de apă din organism.
Pe lânga combaterea kilogramelor în plus, merele sunt recomandate şi persoanelor care suferă de reumatism, ele conţin acid malic şi potasiu şi ajută la eliminarea sărurilor depuse pe articulaţii.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...