Cura de detoxifiere
a ficatului cu suc de mere este recomandată cel puţin
odată la fiecare anotimp. Detoxifierea cu suc de mere îţi va
mineraliza si vitaminiza organismul şi nu este greu de ţinut.
Beneficiile sucului
de mere în detoxifierea ficatului
Deoarece ficatul este
„uzina” cu ajutorul căreia corpul nostru prelucrează deşeurile,
trebuie să îi asigurăm o bună funcţionare, iar curele de
detoxifiere sunt recomandate în menţinerea sănatăţii sale. Sucul
de mere asigură întregul necesar organismului, fiind bogat în
minerale precum fierul şi potasiul sau vitamine (A B C).
Detoxifierea ficatului duce la restabilirea stării de bine a
corpului, şi curăţă toxinele din organism. Ficatul este unul
dintre cele mai importante organe şi de aceea detoxifierea trebuie
să înceapa cu el.
Zicala „un măr pe zi
ţine doctorul departe” se pare că nu a fost spusă degeaba
deoarece pe lângă curăţarea ficatului, cura cu suc de mere sau cu
mere consumate ca atare mai ajută şi la alte afecţiuni precum:
- Energizarea ficatului
- Stimularea activităţii musculare
- Combate asteniile
- Remediaza stările de depresie datorate deficitului de vitamina C
- Ajută la eliminarea nisipului şi a pietrelor din rinichi
- Elibereaza caile respiratorii
- Previne calculii biliari
Atenţie însă la
sucul de mere cumpărat din comerţ, acesta conţine conservanţi
nocivi pentru organism, aşa că mai bine îl prepari în casă.
Detoxifierea cu suc de
mere nu durează mai mult de 5 zile, deoarece pot apărea carenţe la
nivelul proteinelor. În tot acest timp se vor consuma numai
mâncăruri uşoare şi se va bea câte un litru de suc de mere pe
zi. Evită prăjelile, alcoolul şi alimentele grase. Ultima masă
trebuie luată la ora 19.00 cel târziu. În plus, este bine ca măcar
o zi să ţinem post negru.
Pentru ca detoxifierea
cu suc de mere să fie mai eficientă, este recomandat să bem un
pahar de limonădă în fiecare dimineaţă sau ceai verde. Limonada
trebuie să fie proapăt preparată, dint-un litru de apă căldută
şi sucul de la două lamâi. Limonada cât şi ceaiul verde au
propietăţi antioxidante şi detoxifiante.
Sucul de mere se bea cu
câteva minute înainte de masă sau la două ore după, niciodată
în timpul mesei şi neapărat proaspăt, sucul se obţine prin
stoarcerea merelor prin storcător. Nectarul astfel obţinut îţi va
înmuia calculii biliari sau pietrele din ficat, lucru ce va facilita
eliminarea lor.
Prof. Mario Paonessa
recomandă ca detoxifierea să înceapă în a 11-a zi după luna
plină şi a 11-a zi dupa luna nouă, deoarece luna este astru care
reglează fluidele din organism, iar respectarea fazelor lunii ne
ajută la eliminarea unei cantităţi mai mare de toxine. În cazul
problemelor acesta recomandă să clatim gura de fiecare dată când
bem porţia de suc de mere, pentru a regla ph-ul gurii.
Detoxifierea cu suc
de mere ne ajută la slabit
Merele combat
asimilarea grasimilor şi scad apetitul, acestea sunt bogate în
fibre şi sărace în calorii. În cazul curelor de slăbire, se
recomandă consumul de mere crude sau coapte, pentru a elimina
excesul de apă din organism.
Pe lânga combaterea
kilogramelor în plus, merele sunt recomandate şi persoanelor care
suferă de reumatism, ele conţin acid malic şi potasiu şi ajută
la eliminarea sărurilor depuse pe articulaţii.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...