vineri, 20 noiembrie 2015

Cum sa calim copiii prin bai de aer

Niciun comentariu.


Plimbarile in natura, in special cele in zonele de munte sau mare, sunt excelente pentru calirea organismului micutilor in crestere.


Locul potrivit

Nu exista un loc anume ideal pentru baile de aer, insa aerul trebuie sa fie cat mai curat. Astfel, puteti alege zone diverse precum paduri, campii, parcuri sau faleza marii, important este insa ca baia de aer sa se faca intotdeauna la umbra.


Alegerea hainutelor

Copilul nu trebuie infofolit. Este de dorit ca o suprafata cat mai mare de piele sa vina in contact nemijlocit cu aerul, deci imbracamintea trebuie sa fie cat mai sumara. Optati pentru tricouri subtirele si pantalonasi scurti, preferabil din materiale de calitate precum bumbacul care sa permita pielii ''sa respire''.


Temperatura

Este lesne de inteles ca baile de aer nu se vor face pe vreme caniculara, nici in zilele geroase de iarna. In principiu, temperatura aerului trebuie sa fie cuprinsa intre 17 si 30 de grade Celsius, iar baile de aer se fac sub forma de sedinte a cate 15-30 de minute, de 2 ori pe zi.


Activitati

Asa-numitele sedinte constau, in functie de varsta si disponibilitatea copilului, in mers usor cu inspiratii profunde si lente, gimnastica sau chiar alergare usoara. In cazul copiilor foarte mici, simpla odiha in aer curat poate fi benefica.


Baia de aer si anemia

Aerul curat, bogat in ioni negativi si oxigen, are proprietatea de a imbunatati calitatea sangelui. Totodata, baia de aer stimuleaza detoxifierea ficatului si imbunatateste activitatea splinei.


Baia de aer si insomnia

In cazul copiilor hiperactivi, care adorm greu seara, baile de aer pot face minuni.
Este recomandat in special aerul de mare. Lipsit de praf si alte impuritati, dar intens oxigenat, aerul curat relaxeaza sistemul nervos, are usor efect sedativ si imbunatateste calitatea somnului.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...