Pe etichetele
alimentelor considerate potrivite curelor de slabire scrie, de
regula, natural 100%, fara zahar, fara grasimi sau chiar dietetic.
Insa nu toate produsele de acest fel sunt sanatoase si nu toate ne
pot ajuta sa scapam de kilogramele in plus, ba dimpotriva.
1. Salata Caesar
Salata Caeser se numara
printre favoritele femeilor care tin cura de slabire, deoarece pe langa
verdeturi, contine pui, sos si crutoane, care o fac sa fie mai
satioasa decat alte salate. Insa chiar si asa, salata Caeser nu este
recomandata in curele de slabire, tocmai din cauza dressingului. Nu
atat numarul de calorii este cel care ridica probleme, chiar de
sanatate, ci continutul mare de sare. Cel mai adesea salatele Caesar,
mai ales cele cumparata de la restaurante tip fast-food, sunt
imbibate cu sare.
Atentie!
Unele
salate Caesar pot contine chiar 890 de miligrame de sare – cu 50%
mai mult decat necesarul recomandat zilnic.
Dressingul contine la randul lui sare, chiar pana la 500 de miligrame. Mai mult de atat, conteaza si calitatea carnii de pui, dar si modul de gatire. Ocazional, puiul este preparat in marinate, care au si acestea continut crescut de sodiu, adica tot sare, care baloneaza, este retinuta in organism si creste riscul bolilor cardiovasculare.
2. Branza dietetica
In primul rand, trebuie
sa stiti ca grasimea din alimente le face sa fie mai gustoase. Asadar,
un aliment degresat este adesea mai putin gustos, mai fad decat
varianta sa clasica.
Producatorii stiu acest
lucru asa ca suplinesc pierderea gustului prin degresare cu un aport
crescut de condimente, care nu ar fi chiar atat de rau daca acesta nu
ar consta tot intr-un adaos mare de sare. Acest lucru se intampla si
in cazul branzei etichetata drept dietetica.
3. Sucul sau
bulionul de rosii
Nimic nu poate fi nociv
intr-un borcan de rosii fierte si pasate - acesta ar fi prima impresie
cand ne gandim la sucul sau bulionul de rosii. Dar lucrurile nu stau
chiar asa. In acest caz, sarea prezenta in multe alimente dietetice
este inlocuita cu un continut mare de zahar care are rolul de a combate
aciditatea rosiei. Decat sa va lasati pacaliti de pret si de cuvintele
scrise cu litere mari pe borcane, mai bine va uitati cu atentie pe eticheta, la scrisul mic, care releva adesea cantitatile exagerate de sare, zahar sau potentiatori de gust, adica E-uri .
4. Sucurile
naturale, fara zahar
Bun, exista in comert sucuri care
nu au zahar, insa pentru a avea totusi gust,
producatorii pun alte forme de zaharuri. De cele mai multe ori este vorba despre indulcitori artificiali precum zaharina, aspartamul si ciclamatii care fac mai mult rau decat bine organismului.
Nici etichetarea drept natural nu este tocmai adevarata. Pentru a va convinge, ganditi-va doar la cantitatea infima de suc pe care o obtineti storcand o portocala. Ei bine, acum ganditi-va cate portocale ar trebui sa contina de fapt un litru de suc 100% natural de portocale cumparat de la magazin. Probabil v-ati convins ca socoteala nu prea iese. Cel mai sigur este sa pregatiti suc de fructe in casa.
Nici etichetarea drept natural nu este tocmai adevarata. Pentru a va convinge, ganditi-va doar la cantitatea infima de suc pe care o obtineti storcand o portocala. Ei bine, acum ganditi-va cate portocale ar trebui sa contina de fapt un litru de suc 100% natural de portocale cumparat de la magazin. Probabil v-ati convins ca socoteala nu prea iese. Cel mai sigur este sa pregatiti suc de fructe in casa.
5. Sosurile pentru
salate
Ne-am dezobisnuit de
salatele asezonate doar cu ulei si otet, dupa ce au aparut felurite
sosuri, inclusiv dietetice. Acestea mizeaza tot pe lipsa grasimilor,
dar pentru a echilibra balanta gustului, producatorii sunt nevoiti sa
introduca stimulatori de gust si, evident, sare. Mai bine optati
pentru varianta naturala a salatei, asezonata cu ulei de masline,
lamaie sau iaurt natural.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...