luni, 16 noiembrie 2015

5 Produse dietetice care fac mai mult rau decat bine

Niciun comentariu.


Trendul produselor dietetice, favorizat de goana femeilor care vor sa dea jos kilogramele in plus fara sa renunte la micile placeri culinare, a determinat producatorii din industria alimentara sa scoata pe piata tot mai multe produse dietetice, care – de fapt – fac mai mult rau decat bine.

Pe etichetele alimentelor considerate potrivite curelor de slabire scrie, de regula, natural 100%, fara zahar, fara grasimi sau chiar dietetic. Insa nu toate produsele de acest fel sunt sanatoase si nu toate ne pot ajuta sa scapam de kilogramele in plus, ba dimpotriva.


1. Salata Caesar

Salata Caeser se numara printre favoritele femeilor care tin cura de slabire, deoarece pe langa verdeturi, contine pui, sos si crutoane, care o fac sa fie mai satioasa decat alte salate. Insa chiar si asa, salata Caeser nu este recomandata in curele de slabire, tocmai din cauza dressingului. Nu atat numarul de calorii este cel care ridica probleme, chiar de sanatate, ci continutul mare de sare. Cel mai adesea salatele Caesar, mai ales cele cumparata de la restaurante tip fast-food, sunt imbibate cu sare.

Atentie!
Unele salate Caesar pot contine chiar 890 de miligrame de sare – cu 50% mai mult decat necesarul recomandat zilnic. 

Dressingul contine la randul lui sare, chiar pana la 500 de miligrame. Mai mult de atat, conteaza si calitatea carnii de pui, dar si modul de gatire. Ocazional, puiul este preparat in marinate, care au si acestea continut crescut de sodiu, adica tot sare, care baloneaza, este retinuta in organism si creste riscul bolilor cardiovasculare.


2. Branza dietetica

In primul rand, trebuie sa stiti ca grasimea din alimente le face sa fie mai gustoase. Asadar, un aliment degresat este adesea mai putin gustos, mai fad decat varianta sa clasica.
Producatorii stiu acest lucru asa ca suplinesc pierderea gustului prin degresare cu un aport crescut de condimente, care nu ar fi chiar atat de rau daca acesta nu ar consta tot intr-un adaos mare de sare. Acest lucru se intampla si in cazul branzei etichetata drept dietetica.


3. Sucul sau bulionul de rosii

Nimic nu poate fi nociv intr-un borcan de rosii fierte si pasate - acesta ar fi prima impresie cand ne gandim la sucul sau bulionul de rosii. Dar lucrurile nu stau chiar asa. In acest caz, sarea prezenta in multe alimente dietetice este inlocuita cu un continut mare de zahar care are rolul de a combate aciditatea rosiei. Decat sa va lasati pacaliti de pret si de cuvintele scrise cu litere mari pe borcane, mai bine va uitati cu atentie pe eticheta, la scrisul mic, care releva adesea cantitatile exagerate de sare, zahar sau potentiatori de gust, adica E-uri .


4. Sucurile naturale, fara zahar

Bun, exista in comert sucuri care nu au zahar, insa pentru a avea totusi gust, producatorii pun alte forme de zaharuri. De cele mai multe ori este vorba despre indulcitori artificiali precum zaharina, aspartamul si ciclamatii care fac mai mult rau decat bine organismului.
Nici etichetarea drept natural nu este tocmai adevarata. Pentru a va convinge, ganditi-va doar la cantitatea infima de suc pe care o obtineti storcand o portocala. Ei bine, acum ganditi-va cate portocale ar trebui sa contina de fapt un litru de suc 100% natural de portocale cumparat de la magazin. Probabil v-ati convins ca socoteala nu prea iese. Cel mai sigur este sa pregatiti suc de fructe in casa.


5. Sosurile pentru salate

Ne-am dezobisnuit de salatele asezonate doar cu ulei si otet, dupa ce au aparut felurite sosuri, inclusiv dietetice. Acestea mizeaza tot pe lipsa grasimilor, dar pentru a echilibra balanta gustului, producatorii sunt nevoiti sa introduca stimulatori de gust si, evident, sare. Mai bine optati pentru varianta naturala a salatei, asezonata cu ulei de masline, lamaie sau iaurt natural.



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...