marți, 17 noiembrie 2015

Slabeste cu dieta disociata 5 kg in 7 zile

Niciun comentariu.


Dieta disociata (regimul disociat) este des folosita pentru a slabi foarte rapid. Dintre toate variantele de dieta disociata, dieta de 90 de zile este cea mai populara pentru ca efectele ei sunt rapide si de durata. Desi detronat usor de regimul Dukan, regimul disociat are inca succes, inclusiv printre vedete.

Iata doua dintre cele mai bune variante de dieta disociata:


Dieta disociata pe 7 zile:

Ziua 1 - zi de fructe: nu are importanta daca doriti un singur soi de fructe sau mai multe. Nu sunt recomandate bananele, nici fructele confiate care contin prea mult zahar.

Sfat!
Daca tot aveti de gand sa tineti acest tip de dieta disociata integrati in dieta si fructe de padure naturale si proaspete pentru ca au foarte multi fitonutrienti si  antioxidanti.

Ziua 2 - zi de orez: orezul trebuie pregatit fiert simplu cu cateva verdeturi. Puteti combina orezul cu salata de telina, rosii, ardei si alte legume, insa nu adaugati ulei. Va recomandam orezul brun sau integral. Recomandarea nu este valabila numai pentru dietele disociate, ci pentru alimentatia dvs. in general. Orezul alb, decorticat nu isi pastreaza toate proprietatile benefice.

Ziua 3 - zi de lapte: maximum 2.5 litri de lapte. Va recomandam lapte dulce sau iaurturi slabe. Daca aveti intoleranta la lactate, sau pur si simplu nu va place laptele de vaca, puteti inlocui laptele de origine animala cu lapte de migdale, orez sau ovaz. Laptele vegetal nu are colesterol si se digera usor.

Ziua 4 - zi de sucuri: sucurile de fructe sau legume trebuie sa fie proaspat stoarse la storcator. Astfel ne asiguram ca sucul contine cat mai mult din fruct, inclusiv pulpa acolo unde este cazul (pentru aportul de fibre necesare organismului si recomandat in curele de slabire).
Nu sunt deloc recomandate sucurile ambalate deoarece majoritatea au adaos de zahar sau glucoza. Chiar daca pe cutie este scris „fara zahar adaugat” sau 100% suc, asupra acestora se intervine totusi din fabrica pentru a rezista chiar si luni de zile in ambalajele respective. Sucurile realizate de dvs. se vor altera destul de repede dar acesta este de fapt un semn ca sunt proaspete si sanatoase!

Ziua 5 - zi de legume: salata, mazare, rosii, morcovi, praz, sfecla rosie, conopida, fasole verde, ridichii, broccoli, gulii. Puteti manca salate mari. Legumele pot fi gatite la cuptor fara ulei, la gratar sau fierte la aburi. Puteti repeta mai des ziua de legume, nu numai in cadrul unei diete disociate.

Ziua 6 - zi de peste: fiert sau la gratar dar fara sosuri!

Ziua 7 - zi de mini-rasfat: ai voie cate putin din cele de mai sus

Daca nu trisati, cu ajutorul dietei disociate veti ajunge sa pierdeti dupa o saptamana aproximativ 4-5 kg.


Dieta disociata de 90 de zile:

In acest tip de dieta se aproximeaza pierderea a pana la 15 kg in 90 de zile. Pentru ca este o dieta mai lunga se considera ca se poate schimba si metabolismul. Nutritionistii considera ca exista o memorie a organismului si ca trebuie sa treaca aproximativ 3 luni pentru ca acesta sa se “obisnuiasca” cu o noua greutate, mai mica, si sa ramana la aceasta. Dupa diete tinute pe un interval scurt de timp organismul uman este cumva “programat” sa isi revina la greutatea dinainte. De cate ori nu ati auzit prietene sau cunostinte ca s-au ingrasat la loc dupa tinerea unei diete disociate sau de alt tip. Sau de ce persoanele plinute sunt vesnic “la dieta” – cel mai probabil sunt diete scurte, rapide, de o saptamana sau mai putin. Dieta disociata de 90 de zile prezinta mai multe sanse de slabire pe termen lung.

Micul dejun este recomandat sa constea in fructe (piersici, mere, pere, kiwi, portocale, mandarine, caise, cirese, fructe de padure si alte fructe de sezon). Stim ca anumite persoane se plang ca nu au o prea buna toleranta la fructe, in special dimineata. Dupa cateva zile organismul se obisnueste insa si veti putea continua cu succes dieta.
Urmeaza apoi un ciclu alternativ de proteine, legume, carbohidrati si fructe. Nu este recomandat a se schimba ordinea!

Ziua 1: Proteine
Pranz: Carne fiarta sau fripta (200g) sau 3 oua fierte sau branzeturi/cascaval.
Este recomandat sa asociati si salate mari cu acestea (fara prea mult ulei si stropite cu suc de lamaie).
Dupa pranz este recomandat sa mancati 200 ml supa fara taietei.
Cina: La cina se consuma acelasi tip de mancare ca si la pranz, fara supa.

Ziua 2: Fibre
Pranz: Orice tip de legume si verdeturi (fasole, mazare, linte, morcovi, cartofi …) crude sau fierte. Se pot folosi condimente in cantitati moderate.
Puteti asocia la acestea 3 felii de paine integrala din secara (se gaseste in super-marketuri iar pe amblaj este promovat chiar procentul de fibre!) si salata cat doriti (fara prea mult ulei si stropita cu suc de lamaie)
Cina: La fel ca la pranz, dar in cantitati mai mici

Ziua 3: Carbohidrati
Pranz: Paste din faina integrala fierte cu condimente sau bulion sau cartofi fierti in apa simplu sau cu plante aromatice.
Cina: O felie mai mica de tarta cu fructe sau o inghetata mica, sau 4 tablete de ciocolata cu peste 70% cacao.

Ziua 4: Fructe
Pranz si cina: Orice fel de fructe (eventual mai putine banane), in cantitati moderate.

Apoi reluati cu ziua 1…

Sfat!
Consumati cat mai putine stimulente precum cafea sau derivate. Dieta disociata de 90 de zile implica consmul a foarte multe fructe si legume ceea ce inseamna un aport foarte mare de vitamine si minerale. Acest lucru va fi benefic si pentru tenul dvs! Dintre toate curele de slabire disociate aceasta este totusi mai echilibrata si cu sanse reale de reusita pe termen lung.




loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...