sâmbătă, 21 noiembrie 2015

De ce impodobim bradul de Craciun?

Niciun comentariu.


Romania a importat traditia impodobirii bradului de Craciun in Ajunul sarbatorii Nasterii Domnului de la livoni (obicei venit din Livonia – Estonia si Letonia de azi – in secolul XV).

De ce impodobim bradul de Craciun. Impodobirea bradului este un obicei care isi are originea in Evul Mediu. Daca livonii il impodobeau de Craciun, locuitorii din Alsacia si Lorena faceau asta in preajma Anului Nou. Din aceste doua provincii traditia s-a extins in alte tari precum Franta, Spania, Italia si Elvetia.

Insa care este motivul pentru care impodobim un brad de Craciun? Potrivit istoricilor, nu bradul a fost vedeta la inceput ci o serie de alti arbori precum “pomul de fasole” sau “pomul de paie”.

De ce impodobim bradul de Craciun. Traditia impodobirii unui brad aducator de noroc vine de la nordici, care isi infrumusetau casele cu ramuri de brad. Pomul de Craciun a patruns in estul Europei si Orient prin intermediul catolicismului, acest obicei nefiind unul ortodox.

De ce impodobim bradul de Craciun. Rusii sarbatoreau Ajunul Craciunului in paduri de brazi, unde cel mai frumos si mai falnic brad era impodobit cu lumanari aprinse, bomboane si jucarii facute de copii. Bradul de Craciun a devenit nelipsit din casele tuturor europenilor abia cu izbucnirea Primului Razboi Mondial.

Motivul pentru care se impodobesc brazi de Craciun este pentru ca acesta aduce mult noroc, conform credintelor populare.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...