marți, 27 octombrie 2015

Cum sa calmati tusea copiilor

Niciun comentariu.
tusea la copii,tuse copii,tuse seaca,tuse productiva,tusea,raceala,tusea uscata,tuse magareasca,tuse raguseala,tuse pneumonie,tuse febra,febra,pneumonie,copilul tuseste




Tuse seaca, tuse productiva…

Seaca sau productiva, tusea este una dintre cele mai frecvente probleme pentru care parintii se prezinta cu micutii la medicul pediatru si, totodata, unul dintre principalele motive de ingrijorare ale proaspetilor parinti.


De ce tuseste copilul ?

Tusea tradeaza, de obicei, iritarea cailor respiratorii si este cauzata adesea de o raceala.

Copiii mai mari sunt predispusi la inghitirea unor obiecte mici si piese din jucarii, bucatele de alune sau popcorn pot fi aspirate ajungand sa blocheze si sa irite caile respiratorii provocand tuse.

Tusea uscata, cronica, care persista timp de mai multe saptamani, poate fi semn de astm bronsic sau alergie.


De unde pleaca tusea ?

Caracterul tusei difera in functie de partea tractului respirator afectat. De exemplu, iritatia din apropierea corzilor vocale cauzeaza o tuse seaca, “magareasca”, insotita adesea de raguseala, in timp ce tusea din alergii sau astm este uscata, neproductiva si se manifesta adesea si in timpul noptii.

Tusea din pneumonie este adanca, din piept, si se manifesta atat ziua cat si noaptea. De obicei, copiii cu pneumonie prezinta, pe langa tuse, respiratie dificila, febra si sunt apatici.


Copilul tuseste. Trebuie sa consult pediatrul ?

Tusea poate fi semnul unei raceli banale sau poate semnaliza o infectie severa de tract respirator.

Contactati medicul daca :
  • Copilul este mai mic de 2 luni si incepe sa tuseasca. La sugarii foarte mici (2-3 luni) tusea este neobisnuita si aparitia acesteia indica frecvent o problema pulmonara serioasa.
  • Tusea este insotita de febra.
  • Tusea dureaza mai mult de o saptamana.
  • Copilul respire greu/ are respiratie suieratoare.
  • Tusea incepe brusc si este violenta la un copil fara semne de raceala. Se suspicioneaza inhalarea unui corp strain.


Tratamentul tusei la domiciliu

Scopul tratamentului tusei productive la domiciliu este acela de a lichefia secretiile din caile respiratorii.

Pentru subtierea mucusului oferiti copilului lichide. Hidratarea este deosebit de importanta mai ales in cazul in care micutul prezinta si febra. Daca este mai marisor, poate primi supa de pui. Aceasta contine substante antiinflamatoare eficiente in starile febrile.

Umidifiati camera copilului cu ajutorul unui umidificator. Umiditatea fluidizeaza secretiile din caile respiratorii si calmeaza tusea.

Daca tusea este insotita de nas infundat, asezati micutul in pat cu capul mai sus decat trunchiul (pe perna) pentru evitarea infundarii narilor cu mucozitati. In plus, pentru bebelusi puteti folosi aspiratorul nazal sau instilatiile cu apa de mare.

Este indicat sa folositi siropurile pentru tuse si decongestionantele nazale doar la recomandarea medicului.

Sursa:www.pediatrutecuci.com



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...