luni, 26 octombrie 2015

Cum scapam de dopul de ceara din urechea copiilor

Niciun comentariu.
cum se curata ceara din urechi, dop de ceara copii, dop de ceara in ureche simptome, dop de ceara in urechi la copii, dop de ceara simptome, dop de ceara tratament, dop de ceara ureche,dop-ceara,ceara-ureche


Dopul de ceara se formeaza atunci cand cerumenul (ceara urechii) se acumuleaza in canalul auditiv extern si devine prea dur pentru a fi eliminat natural.

Ceara urechii este secretata de glandele sebacee si ceruminoase si are rol protectiv prevenind acumularea mizeriei si inmultirea locala a bacteriilor.

De obicei, ceara se usuca si se elimina natural, insa uneori aceasta se acumuleaza din pricina unui canal auditiv ingust, a unei secretii crescute de ceara sau chiar datorita impingerii cerumenului in profunzime prin actiunea de curatare a urechii cu ajutorul betisoarelor speciale.


CUM RECUNOASTEM PREZENTA DOPULUI DE CEARA ?

Uneori simptomele acumularii de ceara sunt similare infectiei urechii (otita).

In cazul prezentei dopului de ceara, sugarul este adesea mai agitat, iritabil, poate tusi si duce frecvent mana la ureche.

Copilul mai marisor se poate plange de durere auriculara de intensitate mica sau medie, senzatie de ureche infundata si de diminuarea auzului.


CE ESTE DE FACUT ?

Daca suspectati formarea unui dop de ceara, cel mai bine este sa va adresati medicului.
Incercarea de a inlatura ceara acasa, cu ajutorul betisoarelor, poate avea drept rezultat impingerea mai profunda a dopului format sau, mai rau, lezarea conductului auditiv si chiar perforarea timpanului.

Pe baza examenului clinic si cu ajutorul otoscopului, instrument special care lumineaza si permite vizializarea canalului auditiv extern si a timpanului, medicul va stabili daca este vorba despre un dop de ceara sau de o infectie a urechii.

In cazul existentei unui dop, medicul va extrage ceara prin aspiratie, prin spalaturi auriculare sau va prescrie solutii speciale care fragmenteaza si inmoaie ceara astfel incat aceasta sa se elimine cu usurinta, in mod natural.


Sursa:http://www.pediatrutecuci.com/2014/11/dopul-de-ceara.html 


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...