duminică, 17 aprilie 2016

Remedii naturiste pentru astenie

Niciun comentariu.


Astenia, adica asa-numita stare de oboseala prelungita, este destul de des intalnita in randul tuturor categoriilor de varsta si are cauze extrem de variate, uneori banale, alteori foarte grave. De cele mai multe ori, astenia se datoreaza unor cauze precum:
  • stil de viata dezechilibrat - carente de vitamine, mese neregulate, somn insuficient sau de proasta calitate, exces de alcool sau dulciuri, suprasolicitare fizica sau intelectuala.
  • tulburari functionale - dureri fizice prelungite, de exemplu migrena.
  • cauze psihogene - stres, tensiuni repetate, neliniste, frica, depresie.
  • tulburari organice - unele afectiuni se manifesta printr-o senzatie de oboseala mai mult sau mai putin accentuata.

Indiferent de cauza, exista remedii naturiste care pot limita astenia pana la disparitie. Iata cateva dintre acestea:

Ceai de urzici si Bitter suedez

În fitoterapia tradiţionalã se considerã cã urzica are proprietãţi hemostatice, astringente, antianemice, antidiareice, antiinflamatoare, cicatrizante, hipoglicemiante şi remineralizante.

Beti zilnic cate 2 cesti de ceai proaspat de urzici cu 2 lingurite de Bitter suedez.

Nuci, migdale si alune

Oleaginoasele reprezinta cea mai puternica sursa naturala de vitamina B6, despre care se stie ca are un rol deosebit de important in sustinerea functiilor nervoase si un rol-cheie in utilizarea aminoacizilor derivati din proteinele consumate.

Pentru combaterea asteniei, consumati un pumn de oleaginoase pe zi.

Suc de morcovi, sfecla, castraveti

Consumat proaspat, acest amestec de sucuri aduce un aport important de enzime active si elemente nutritive. In plus, are un puternic efect de alcalinizare a organismului si de curatare a rinichilor si tractului urinar, ceea ce conduce la imbunatatirea calitatii sangelui si la inlaturarea oboselii.

Pentru astenie se prepara un suc din 10 parti morcov, 3 parti sfecla si 3 parti castraveti. Se bea aproximativ jumatate de litru de suc proaspat pe zi.

Galbenus si suc de morcovi

Galbenusul crud este foarte bogat in lecitina, substanta extrem de necesara pentru buna functionare a creierului si pentru stimularea functionarii glandelor suprarenale. Buna functionare a suprarenalelor duce la diminuarea senzatiei de oboseala.

Beti zilnic cate un pahar cu suc proaspat de morcovi in care ati amestecat doua galbenusuri de ou.

17.04.2016



loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...