vineri, 11 martie 2016

Placinta greceasca cu masline

Niciun comentariu.


A venit vremea placintelor, asa ca pentru astazi va propunem o reteta foarte interesanta, pentru care am folosit aluat foitaj Bella.

Ingrediente:
800 g aluat foitaj Bella;
750 g carne tocata;
3 cepe;
1-2 catei de usturoi;
100 ml. lapte;
piper;
3 oua intregi si 2 galbenusuri;
125 g smantana;
150 g pesmet;
10 fileuri ansoa;
200 g branza de capra;
un varf de cutit de chimen;
100 g seminte de pin mediteranean (se pot inlocui cu alt fel de seminte);
150 g masline negre.

Mod de preparare:

Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentati cu sare si piper. Inmuiati pesmetul in lapte, dupa aceea stoarceti-l si adaugati-l la compozitia cu carne. Bateti ouale cu smantana, dupa care adaugati restul de condimente. 
Taiati marunt fileul de ansoa. Amestecati toate ingredientele umpluturii. Adaugati semintele maruntite, maslinele dupa ce le-ati scos samburii si branza taiata bucatele. Impartiti aluatul in 2 dreptunghiuri tinand cont si de dimensiunile tavii de copt. Intindeti un dreptunghi in tava, acoperiti-l cu umplutura, puneti celalalt dreptunghi si prindeti bine marginile.

Ungeti cu galbenusurile si coaceti in cuptorul incins. Coaceti aprox. 40 minute. Taiati placinta cu un cutit foarte bine ascutit.


loading...

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...