A venit vremea placintelor, asa ca pentru astazi va propunem o reteta foarte interesanta, pentru care am folosit aluat foitaj Bella.
Ingrediente:
800 g aluat foitaj Bella;
750 g carne tocata;
3 cepe;
1-2 catei de usturoi;
100 ml. lapte;
piper;
3 oua intregi si 2 galbenusuri;
125 g smantana;
150 g pesmet;
10 fileuri ansoa;
200 g branza de capra;
un varf de cutit de chimen;
100 g seminte de pin mediteranean (se pot inlocui cu alt fel de seminte);
150 g masline negre.
Mod de preparare:
Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentati cu sare si piper. Inmuiati pesmetul in lapte, dupa aceea stoarceti-l si adaugati-l la compozitia cu carne. Bateti ouale cu smantana, dupa care adaugati restul de condimente.
Taiati marunt fileul de ansoa. Amestecati toate ingredientele umpluturii. Adaugati semintele maruntite, maslinele dupa ce le-ati scos samburii si branza taiata bucatele. Impartiti aluatul in 2 dreptunghiuri tinand cont si de dimensiunile tavii de copt. Intindeti un dreptunghi in tava, acoperiti-l cu umplutura, puneti celalalt dreptunghi si prindeti bine marginile.
Ungeti cu galbenusurile si coaceti in cuptorul incins. Coaceti aprox. 40 minute. Taiati placinta cu un cutit foarte bine ascutit.
Ungeti cu galbenusurile si coaceti in cuptorul incins. Coaceti aprox. 40 minute. Taiati placinta cu un cutit foarte bine ascutit.
loading...
Niciun comentariu :
Impartaseste din experienta...