marți, 3 noiembrie 2015

Spune-mi in ce luna te-ai nascut ca sa-ti spun de ce boala suferi

Niciun comentariu.


Un studiu publicat în Journal of Aging Research din Statele Unite a scos la iveală faptul că luna naşterii îţi influenţează longevitatea. Studiul a fost efectuat pe 1500 de persoane. Iată şi concluzia:

Cine e născut în ianuarie: Alzheimer, Boala Crohn şi epilepsie. Explicaţia ar fi că persoanele născute în această lună s-au “bucurat” de prea puţină lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere.

Cine e născut în februarie: tulburări de somn. Tot din cauza lipsei de lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere. Mai mult, cei născuţi în februarie sînt mai “activi” după lăsarea întunericului.

Cine e născut în martie: astm. Cercetătorii spun că de vină ar fi lipsa vitaminei D din organismul mamelor, vitamina activată de lumina soarelui.

Cine e născut în aprilie: autism şi depresie sezonieră. Tot lipsa vitaminei D pare a fi de vină şi în cazul acesta. Cei născuţi în aprilie pot avea, la maturitate, probleme cu alcoolul.

Cine e născut în mai: diabet şi glaucom. Cercetătorii cred că lipsa luminii solare îi afecteaza şi pe cei născuţi în luna mai. Ei mai spun că la persoanele născute în mai se înregistrează un coefficient de inteligenţă (IQ) mai mic.

Cine e născut în iunie: probleme cu vederea. Copiii născuţi in iunie au parte de soare, atît intrauterin, cît şi după naştere. Însă, pentru că nu sînt expuşi la soare în primul trimestru de sarcină, pe parcurs pot apărea tulburări de vedere.

Cine e născut în iulie: Probleme cu vederea. Cei din luna iulie pot avea probleme cu vederea încă din primii ani. Însă, partea bună este că, datorită expunerii la o lumină puternică în primele luni de viaţă, sînt mult mai optimişti şi mai fericiţi, ceea ce le scade riscul de a se confrunta cu depresii sau alte tulburări emoţionale.

Cine e născut în august: Probleme de comportament. Copiii născuţi în august prezintă un risc cu 30% mai mare să fie copii-problemă în şcoală. Problema pare a veni din faptul că ei sînt cei mai mici copii înscrişi în şcoală şi nu pot ţine pasul, iar de aici pot apărea tot felul de probleme la nivel emoţional.

Cine e născut în septembrie: Astm. Astmul este pus tot pe seama lipsei de vitamina D din organismul mamelor. La nivel şcolar însă, pentru că sînt cei mai mari din ciclul lor, copiii născuţi în septembrie sînt înclinaţi spre învăţătură şi concentrate spre a face carieră.

Cine e născut în octombrie: Astm. Deşi sînt predispuşi la astm, cei născuţi în octombrie au şanse crescute de a trăi mai mult decît cei născuţi în alte luni. Statisticienii spun că persoanele născute în octombrie trăiesc în medie cu 160 de zile mai mult.

Cine e născut în noiembri: Pesimism. Pesimiştii calendarului sînt cei născuţi în noiembrie, cel puţin aşa concluzionează statisticienii care au analizat răspunsurile celor peste 30.000 de participanţi la un studiu.

Cine e născut în decembrie: Astm şi alergii. Cei născuţi în luna decembrie sînt predispuşi la infecţii încă din prima lună de viaţă. Cum anticorpii nu sînt suficient de bine formaţi, bolile din primele luni de viaţă lasă sechele serioase.

Se spune că persoanele născute toamna, între septembrie – noiembrie, au şanse mult mai mari de a ajunge la 100 de ani, faţă de cei născuţi în alte luni, iar cele mai mici şanse de a ajunge la 100 de ani le au persoanele născute primăvara. Este oare adevărat? Vom trăi şi vom vedea.



Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Citeste mai mult ...


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...